Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, barajlarda su oranın çok iyi olduğunu ve kuraklık beklemediklerini dile getirerek, “İstanbul’daki barajların doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, barajlarda su oranın çok iyi olduğunu ve kuraklık beklemediklerini dile getirerek, " İstanbul'daki barajların doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı" dedi.

Adıyaman'da 10 adet tesisin açılışı, 4 adet tesisin ise temel atma töreni için Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Adıyaman'a geldi. Adıyaman ziyaretlerine ilk olarak Valilik ziyaretiyle başlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu burada çiçeklerle karşılandı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu Vali Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Murtaza Yetiş, Salih Fırat, Mehmet Erdoğan, Mehmet Metiner, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri katıldı.

Valilik şeref defterini imzalayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu daha sonra basın mensuplarına toplantı salonunda açıklamalarda bulundu. Eroğlu, barajlarda su oranın çok iyi olduğunu ve kuraklık beklemediklerini dile getirerek, "Şimdi barajlarda kuraklık durumu yok. Ülke genelinde barajlarda yüzde 60-70'lik doluluk oranı var. İstanbul'daki barajlarda neredeyse yüzde 100 nispetinde dolu. Hatta bazı barajlarda taşıyor. Su seviyemiz çok iyi. Geçen seneye göre bu Şubat ayında bile büyük bir gecen seneye göre yağışlarda önemli bir artış meydana geldi. Ekim ayından başlarsak yaklaşık yüzde 25 geçen yıla göre fazla yağış alındı. İstanbul'da yağış neredeyse geçen yıla oranla 4 katı arttı. Biliyorsunuz basın mensupları metre alıp baraj gölündeki su seviyesini ölçmeye başlamıştı" ifadelerini kullandı.

Adıyaman'a müjdeler ile geldiğini kaydeden Bakan Eroğlu, "Bu gün 10 tane açılış, 4 tane temel atma olmak üzere toplam 14 tesis için buradayız. Bu tesislerin toplam maliyeti 155 milyon TL. Hayırlı olsun ve bunları da çok hızlı bitireceğiz. 2012-2013 yıllarında buraya toplam 32 müjde vermiştik. Bu seferde 76 milyonluk 15 müjde ile geldik. Böylece 3 seferde toplam 47 müjde oldu. Buda 1 milyar 476 milyon TL. Adıyaman, 'Adıyaman olalı' böyle bir yatırım görmemiştir. Adıyaman artık gerçekten bahtı açık. Belki 2003 yılından önce unutulmuş, kıyıda köşede kalmış bir il iken artık büyük yatırımlar yapıldı. Yıldızı parlak, geleceği aydınlık bir il haline geldi" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mahmut Demirtaş Veysel Eroğlu Adıyaman İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title