Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Açıklaması

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde halka hitap eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gezi olayları ile ilgili, "3 ağacı kesmişler, 7 ağacı taşımışlar, kıyamet kopardılar" ifadelerini kullandı.

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde halka hitap eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gezi olayları ile ilgili, "3 ağacı kesmişler, 7 ağacı taşımışlar, kıyamet kopardılar" ifadelerini kullandı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Balıkesir'in Manyas ilçesindeki temaslarının ardından Bigadiç ilçesine geldi. Bakan Eroğlu'na AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Edip Uğur, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Cemal Öztaylan, Tülay Babuşçu, AK Parti Bigadiç Belediye Başkan Adayı İsmail Avcu eşlik etti.

Edip Uğur, Balıkesir'de BASKİ'yi kuracaklarını ve Bigadiç'e Adalı Barajı'nı en kısa zamanda yapacaklarını söyledi. Sındırgı'da da Gölcük Barajı Projesi'ni hayata geçireceklerini söyleyen Uğur, Kepsut Barajı'nın da proje ihalesinin yapılacağını kaydetti.

İlçe meydanında AK Parti seçim aracında halka hitap eden Eroğlu, "Buraya gelirken elim boş gelmedim. Allah nasip ederse Edremit'te 8 tesisin temelini atacağız. Geçen yıl 31 Ağustos'ta geldim, 36 dev müjde verdim. Barajlar, göletler, içme suyu tesisleri vardı. Ben inşallah nisan başında 3 dev baraj ve sulamanın projesi için Büyükşehir Belediye Başkanının kahvesini içmeye geleceğim. Adalı Barajı, Kepsut, Sındırgı'da Gölcük Barajı yapılacak. Gururla söylüyorum, 10 milyar 300 milyon TL yatırım yapmışız. Sizlere hizmet bizim için ibadettir. Sizin için gece gündüz çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz" dedi.

Vatandaşların büyük ilgisi ile karşılaşan Bakan Veysel Eroğlu, "Siz paranın yanında 6 sıfır olduğunu unuttunuz değil mi? Her yıl paranın yanına hükümetler birer sıfır ilave etti, bir milyona tuvalete girilir hale geldi. IMF'ye borçlar vardı. 23 milyar borcu kim ödedi? Şimdi IMF'ye borç vereceğiz. Merkez Bankası kasası doldu, soyulan bankaların borçları ödendi. Devletin millete olan borçlarını da ödedik. Bu paralar nereden geliyor diyorlar? Şu anda bin tane gölet için çalışmalar sürüyor. Hastaneler, bölünmüş yollar yapıldı mı? Türkiye'de üniversitesi olan tek ilçe neresi? Bigadiç. Dünyanın merkezi Türkiye. Burada ayakta kalmanın yolu güçlü olmaktan geçiyor. Büyük hedefi olmayan milletler ayakta kalamaz. Bizim kızıl elmamız var. 2023'de cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağız. İstanbul'un fethini 2053 yılında kutlayacağız. Gençlerimiz o hedefe kilitlenecek. 1071'de Sultan Alpaslan Malazgirt zaferini kazandı. 26 Ağustos 2071 yılını kutlayacak. İnşallah yeni doğacaklar Türkiye'yi dünyada lider yapacak. Yeni doğan çocuklara ninni okurken, hedef 2071 yavrum deyin. Bu kadar para ile IMF'ye borçlar ödendi. Bu değirmenin suyu nereden geliyor? Sebebi, geçmişte toplanan verginin yüzde 86'sı faiz lobisine gidiyordu. Faizler düştü, bundan rahatsız olanlar var. Türkiye ayağa kalkmasın, Türkiye'yi yok etmek için 300 yıldır ne komplolar düzenlediler. Türkiye IMF'ye borcunu ödeyince rahatsız oldular. "Bu istikrarı nasıl bozarız" deyip Gezi meselesini çıkardılar. Taksim Meydanı trafiği yer altına alıyorduk. Belediyede arkadaşlar 3 ağacı kesmişler, 7 ağacı taşımışlar. Bu kadar kıyamet kopardılar. Biz de dedik ki: '3-5 ağacın sözü mü olur? Son 10 yılda 3 milyar fidanı toprakla buluşturduk.' Netice olarak bu komplolar tutmayınca bu sefer 17 Aralık komplosu oldu. Yolsuzluk olsa bu barajlar yapılıyor mı? 22 banka hortumlandı. Bunların vatandaşla olan borcu 231 katrilyon ödenir mi? Hortumlar kesildi. İlk hortumu İSKİ'de kestik. TBMM'de İSKİ soygunu nasıl oldu diye komisyon kuruldu. Biz hortumları nasıl kestik, bunları anlatacağız. Bu bakımdan 30 Mart seçimleri çok önemli. Bunu genel seçim havasına soktular. AK Parti oy kaybederse istikrar kaybolur. Faiz lobisi, devlete kredi veririz, keselerimizi doldururuz hayali içinde. Biz size güveniyoruz" diye konuştu.

Bakan Eroğlu, halka hitap ettikten sonra seçim bürosunun açılışını yaptı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title