Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, milletvekilliği seçimlerinin üzerinden bir kaç ay geçmesine rağmen hükümetin vaatlerinin yüzde 80’ini gerçekleştirdiğini ifade ederek, “Bizim hükümetimiz sözünün eri bir hükümetiz. Bizim için millet noter senedi istemiyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, milletvekilliği seçimlerinin üzerinden bir kaç ay geçmesine rağmen hükümetin vaatlerinin yüzde 80'ini gerçekleştirdiğini ifade ederek, "Bizim hükümetimiz sözünün eri bir hükümetiz. Bizim için millet noter senedi istemiyor. Çünkü bizim sözümüz senettir" dedi.

Bakan Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından memleketi Afyonkarahisar'da inşa edeceği 20 tesisin temel atma törenine katılmak üzere kente geldi. Afyonkarahisar Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programda, Sinanpaşa Düzağaç Akdeğirmen Barajı Köprüsü, Merkez Sarık Köprüsü Yapımı, Şuhut Merkez Hallaç Köprüsü, Evciler Akyarma Köprüsü, Çay Maltepe Gali Çayı Köprüsü, Sandıklı Odaköy Köprüsü ile beraber 13 adet köprünün ve Dinar Yeşilçat Göleti Sulaması Yenilemesi işinin temelini atıldı. Ayrıca, temeli atılana Dinar Yeşilçat Göleti Sulaması Tesisinin hizmete alındığında bin 290 dekar zirai arazinin sulamaya açılacağı belirtildi.

Gerçekleştirilen etkinliğin açılışı konuşmasını yapan Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'a yapılan yatırımlardan bahsederek, AK Parti döneminde kente çok büyük ve önemli yatırımlar yapıldığını kaydetti. Afyonkarahisar'da bir çok alanda yapılan hizmetlerle destan yazıldığını ifade eden Bakan Eroğlu, "Sağlık sisteminde destan yazıldı. Eski Devlet Hastanesinde koğuş sistemi vardı ve ama şimdi 5 yıldızlı devlet hastanemiz var. Afyonu sağlığın başkenti yapacağız dedik ve yaptık. Şimdi bütün hastalıkların tedavisi Afyonkarahisar'da yapılıyor. Burası aynı zamanda şifa merkezi olacak. Afyonu bütün dünya tanıyor, afyon termalde de dünyanın başkenti. Spor turizminin de merkezi olacağız dedik, bazıları güldü. Geçen sene başlattık Allahın izni ile afyon spor merkezleri ile Türkiye'nin spor turizm merkezinden biri haline geldik. Afyon yapılan 11,5 milyarlık yatırım ile şaha kalktı. Geçmişte afyon yatırımlarda ihmal edilmiş ancak şimdi telafi ediliyor, telafi yatırımları yapılıyor. Afyon'da en çok yatırım yapan iki bakanlık var Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE ÇOK GÜZEL ŞEYLER OLUYOR"

AK Parti hükümetlerinin milletin verdiği oylara layık olmak için çalıştığını ve dünyanın dört bir yanında ay-yıldızlı bayrağı dalgalandırmak için çaba gösterdiğini dile getiren Bakan Eroğlu, "Sizin verdiğini oyları helal ettirebiliyor muyuz, oylarınızı helal ettirmek için bütün Türkiye'de, Orta Asya'da, Afrika'da ve Balkanlar'da çalışacağız şanlı bayrağımızı her yerde dalgalandıracağız. Afrika'dan, Cibuti'den talep var, 'Türkiye'nin su meselesini hallettiniz bizimkini de halledin' diye. Afrika'da 1 milyon 600 bin kişiye su götürdük farkımız var. Türkiye'de çok güzel şeyler oluyor dünyada küresel kriz devam ediyor. Avrupa'da bir çok ülkede sıkıntı var ama biz sizlerin duası ile büyümeye devam ediyoruz. Artık Türkiye'de çok güzel muhteşem eserlere mührümüzü vuruyoruz bu kardeşiniz ekibimle birlikte 3 bin 107 tesisi hizmete almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çoğu baraj göler, bir çok şehrin içme suyu meselesini kökünde hallettik. Hizmet ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Şu anda dünyada en büyük ağaçlandırmayı yapan bizim hükümetimiz en çevreci hükümet bizim hükümetimiz. Allah'a şükür 3,5 milyar fidanı toprakla buluşturduk. Artık ormanlarımızı vatandaşlarımızın kalkınması için bir lokomotif olarak kullanacağız. Bozuk ormanla alanlarını köylerde vatandaşlarımıza eşit olarak parselleyeceğiz ve hangi ağaç gerekiyorsa onları dikeceğiz. 3 yıl bakımı bize ait olacak geliri vatandaşın olacak. Çünkü her şey millet için" ifadelerini kullandı.

"VAATLERİMİZİN YÜZDE 80'İNİ GERÇEKLEŞTİRDİK"

Konuşmasında hükümetin seçimlerden önceki bütün vaatlerini gerçekleştirdiğini ve hükümetin millete sözünün bir senet olduğunu dile getiren Bakan Eroğlu şunları söyledi:

"Daha seçimlerden bu yana bir kaç ay geçmesine rağmen vaatlerimizin yüzde 80'ini gerçekleştirdik. Gerisi de kanun gerekiyor. Onları da meclise sevk ettik. Bütçe görüşmeleri bitti önümüzdeki aylarda martın sonu nisan mayıs aylarında o kanunları da geçirerek bütün vaatlerimizi gerçekleştireceğiz. Bizim hükümetimiz sözünün eri bir hükümet. Hükümetimizin seçimlerden önceki bütün vaatlerini gerçekleştiriyoruz. Daha seçimlerden bu yana bir kaç ay geçmesine rağmen vaatlerimizin yüzde 80'ini gerçekleştirdik. Gerisi de kanun gerekiyor. Onları da meclise sevk ettik. Bütçe görüşmeleri bitti önümüzdeki aylarda martın sonu nisan mayıs aylarında o kanunları da geçirerek bütün vaatlerimizi gerçekleştireceğiz. Bizim hükümetimiz sözünün eri bir hükümetiz. Bizim için millet senet istemiyor noter senedi. Çünkü bizim sözümüz senettir."

Gerçekleştirilen etkinliğe Bakan Eroğlu'nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Hatice Özkal, Ali Özkaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konuşmaların ardından tesislerin temeli protokol üyelerinin katılımı ile atıldı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Veysel Eroğlu AK Parti Türkiye Afrika Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title