Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Afyonkarahisar'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İzmir'den milletvekili adayı olduğundan dolayı hemşehrilerin kente yatırım gelmeyeceği yönündeki endişelerine değinerek, "Afyon'a daha çok yatırım gelecek" dedi.

Bakan Eroğlu, çoğunluğu Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından gerçekleştirilen 72 adet tesisin toplum temel atma ve açılış törenine katıldı. Eroğlu, Cumhuriyet Meydanında kurulan tören alanında gerçekleştirilen etkinlikte 117 Milyon TL'ye mal olan tesislerin tamamlanması ile kentte 25 bin 970 dekar tarım arazisinin sulamaya açılacağı, 5 beldenin içme suyunun daha kaliteli hale geleceği ve 51 bölgenin su taşkınlarından korunacağı belirtildi. Gerçekleştirilen törenin açılışında konuşan Bakan Eroğlu, Türkiye'de ve Afyonkarahisar'da AK Parti iktidarı döneminde gerçekleştirilen yatırımlardan bahsederek, "Ben geçmişteki malum partilerin soygun düzenini en iyi bilen benim. Ben İSKİ genel Müdürlüğü de yaptım 1,5 milyar dolar vurgun yapılmıştı. Allah'ın izni ile o hortumla balta ile kestik. İSKİ'ye geldiğimizde ortada para yok, ama binlerce ihale yapmışlar, devleti katrilyonlarca lira borcun altına sokmuşlardı. Bundan çok rahatsızlar biz hortumları kesen ve milletten aldığını millete aktaran hükümetiz. Bunları unutmadık, unutmayacağız. Türkiye'de bölünmüş yollarla donattık, dağları delerek hızlı trenler getirdik. Sağlık sistemi ile ilgili olarak SGK diye bir kurum vardı Okmeydanı'nda bir hastane vardı sabah saatlerinde 1-1,5 kilometrelik muayene olma kuyrukları olurdu. Ama biz ne yaptık arık Türkiye'de 5 yıldızlı hastaneler var. DSİ olarak biz yatırımlarda destan yazdık. Biz Rabbimizin hesabından korkuyoruz, mühim olan budur. Amacımız şu gökkube hoş bir seda bırakmaktır. Biz ona göre çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Afyonkareahisar'da barajdan, gölete ve ağaçlandırmaya varana kadar her şeyi yapacağız. Kentte 80 milyar fidanı toprakla buluşurduk. Afyonkarahisar'da yapılacak ok şey var, yapamaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

Törene Bakan Eroğlu'nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu törene katılan protokol üyeleri ile birlikte tesislerin toplu temel atma ve açılışlarını gerçekleştirdi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Veysel Eroğlu Ak Parti Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title