Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Afyonkarahisar'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, eski bakanlardan Binali Yıldırım’ın başkanlık sistemi ile ilgili açıklamalarına destek vererek, “Ben de başkanlık sistemini destekleyen bir kişiyim” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, eski bakanlardan Binali Yıldırım'ın başkanlık sistemi ile ilgili açıklamalarına destek vererek, "Ben de başkanlık sistemini destekleyen bir kişiyim" dedi.

Bakan Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar'da gerçekleştirdiği ziyarette Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) tarafından düzenlenen 'KOBİ'lerin Orta Gelir Tuzağından Kurtarılmasında Orman ve Su Politikaları' toplantısına katıldı. Toplantıda su ve su yönetiminin sanayideki önemi ile birlikte, üretim üzerindeki etkilerinden bahseden Bakan Eroğlu, tarımın güçlenmesi adına bakanlığın yürüttüğü faaliyetleri aktardı. Toplantı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Veysel Eroğlu bir gazetecinin, Filistinli bakanın İsrail askerleri tarafından öldürülmesini hatırlatması üzerine, "Efendim bir vahşet, dünyada görülmemiş bir şey. İsrail'in ne kadar azgın bir tavır içerisinde olduğunun açık seçik göstergesi. Yani bir bakanın şehit edilmesi gerçekten hepimizi üzdü, lanetliyoruz. Ne diyeceğiz yani inşallah bunu dünyada da ahrette de yapanlar cezasını çekecektir. Söyleyeceğimiz bu. Yani Türkiye Cumhuriyeti olarak bunu zaten lanetliyoruz" dedi.

"ÖNÜMÜZDEKİ YIL BOL VE BEREKET BEKLİYORUZ ALLAH'IN İZNİYLE"

Bakan Eroğlu, bir başka gazetecinin eski bakanlardan Binali Yıldırım'ın başkanlık sistemi ile ilgili açıklamalarını hatırlatması üzerine şunları söyledi:

"Benim şahsi yorumumu sorarsanız belki 2015 erken olabilir ama zaman içerisinde Türkiye'nin başkanlık sistemine geçmesi akıllıca bir hareket olur diye düşünüyorum. Yani ben de başkanlık sistemini destekleyen bir kişiyim. Tabii 2015'te geçer mi, geçmez mi Binali bey niçin söyledi bilmiyorum."

Son olarak yağışlar konusuna değinen Bakan Veysel Eroğlu, yağışların istenilen zamanda geldiğine dikkat çekerek, "Yağışlar devam ediyor. Bilhassa batı bölgelerimizde kuvvetli yağışlar var, bunun ikazı da yapıldı. Hemen hemen bugün kuvvetli yağışlar var. Sadece Doğu Anadolu'nun bir kısmı ile Karadeniz'de yağış yok. Yarından itibaren yağışlar batıya ve doğuya doğru kayıyor. Ertesi gün sadece Doğu Karadeniz ve Hakkari tarafında yağışlar var. Sıcaklıklar da mevsim normallerinin üzerinde. Yağışlar iyi yani sıkıntımız yok. Allah'a şükür yağışlar zamanında geldi. Herhangi bir sıkıntı olmadı. Kuraklık sıkıntısını atlattık. Barajlarımızda doluluk oranları da hızla yüzde 50 oranlarına doğru yükselmeye başladı. Bu da sevindirici bir haber. Yani önümüzdeki yıl bereket bekliyoruz Allah'ın izniyle" diye konuştu.

Programda Bakan Eroğlu'na günün ansına plaket takdimi de yapıldı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Binali Yıldırım Veysel Eroğlu İsrail Politika Güncel Haberler

title