Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Tokat'ta Açıklaması

"Türkiye'nin büyük hedefleri var. Birlik ve beraberliğimizi pekiştireceğiz. Türkiyeyi bölmek isteyenlerin oyunlarına gelmeyeceğiz. Düşmanlarımız 250 yıldan beri bizi bölüp parçalamak istiyor. 21. asır bizim asrımız olacak" "DSİ'nin yürüttüğü çalışmalarda 58 yerleşim yerinin su sıkıntısı vardı. Yapılan çalışmayla 58 yerleşimin su problemi bitti. İzmir'de CHP'li belediye var, o bu sorunu çözemedi. Onlar gelince susuz bırakıyorlar, onlar gelince kısmetler kesiliyor. İzmir'e baraj inşa ettik ve büyük borularla İzmir'e su getirdik"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye'nin büyük hedefleri var. Birlik ve beraberliğimizi pekiştireceğiz. Türkiyeyi bölmek isteyenlerin oyunlarına gelmeyeceğiz. Düşmanlarımız 250 yıldan beri bizi bölüp parçalamak istiyor. 21. asır bizim asrımız olacak" dedi.

AK Parti Pazar İlçe Başkanlığı binasının açılış törenine katılan Eroğlu, burada bir süre vatandaşlarla sohbet etti.

Turhal ilçesinde bir düğün salonunda, 36 projenin temel atma ve açılış törenine de katılan Bakan Eroğlu, IMF'den alınan 23.5 milyar doların geri ödediğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Başbakanımız bizi bu üzüntüden ve IMF'den kurtardı. IMF Başkanı bir toplantıda Başbakanımızdan borç istedi. Bu konu Bakanlar Kurulunda görüşülerek karara bağlandı. 120 milyar dolarlık döviz rezervi olan Türkiye IMF'ye 5 milyar dolar borç verdi. Bir zamanlar Türkiye 70 cente muhtaç olduğu günleri de gördü. O günler geride kaldı. Kasalar doldu. 13,5 katrilyon zorunlu tasarruf mevduatı ödendi. Başbakanımız Maliye Bakanımızla görüşerek 'Devletin millete borcu olmaz' dedi. KEY paraları ödendi. İktidarımız millete hizmet yapıyor, bu yüzden milletimiz bizi seviyor. İnsanların en hayırlısı insanlara hizmet edendir. Bizler milletin efendisi değiliz, hizmetkarıyız."

Türkiye'nin ayakta kalması için güçlü olması gerektiğini vurgulayan Eroğlu, "Türkiye'nin büyük hedefleri var. Birlik ve beraberliğimizi pekiştireceğiz. Türkiyeyi bölmek isteyenlerin oyunlarına gelmeyeceğiz. Düşmanlarımız 250 yıldan beri bizi bölüp parçalamak istiyor. 21. asır bizim asrımız olacak" ifadesini kullandı.

Türkiye'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyaseti ile büyük hizmetler yapıldığını vurgulayan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"DSİ'nin yürüttüğü çalışmalarda 58 yerleşim yerinin su sıkıntısı vardı. Yapılan çalışmayla 58 yerleşimin su problemi bitti. İzmir'de CHP'li belediye var, o bu sorunu çözemedi. Onlar gelince susuz bırakıyorlar, onlar gelince kısmetler kesiliyor. İzmir'e baraj inşa ettik ve büyük borularla İzmir'e su getirdik. Biz herkesin iktidarıyız. İzmir'in artık 2050 yılına kadar su problemi olmayacak."

Konuşması sırasında ezan okununca konuşmasını yarıda kesen Eroğlu, "Ezan-ı Muhammedi okunuyor. Bir dakika bekleyelim. 'Aziz Allah' diyelim. İnşallah cennette de böyle bir toplantı yapalım. Ama orada merasim olur mu, bilemem" ifadesini kullandı

Bakan Eroğlu, daha sonra 36 projenin temelini attı ve açılışını yaptı. Daha sonra Eroğlu, 64 metre yüksekliğindeki Turhal kulesini gezerek, İlçe Belediye Başkanı Ali Gözen'den bilgi aldı. Eroğlu, tepe kısmı yavaş yavaş dönen kuleden ilçeyi seyretti. - Tokat

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title