Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Ordu'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel EROĞLU, çeşitli inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Ordu'ya geldi.

İlk olarak Ordu Valiliği'ni ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel EROĞLU'nu, Ordu Valiliği önünde Vali Kenan ÇİFTÇİ, Ordu Milletvekilleri Fatih Han ÜNAL, Mustafa HAMARAT, Garnizon Komutanı Albay Şeref ÇAKMAK, Ordu Belediye Başkanı Seyit TORUN, ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık YARILGAÇ, İl Genel Meclisi Başkanı Engin TEKİNTAŞ, Vali Yardımcıları Ömer ADAR, Salih YÜCE, Niyazi ERTEN, İl Emniyet Müdürü Hakan KIRMACI, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami AYDIN, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin AKYOL ve daire müdürleri karşıladı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel EROĞLU, polis merasim mangasını selamladıktan ve Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra Valilik makamına geçti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel EROĞLU'na, "İlimize hoş geldiniz. İlimize teşriflerinizle bizleri onurlandırdınız" diyen Vali Kenan ÇİFTÇİ, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Ordu'da önemli yatırımları ve hizmetleri olduğunu ifade ederek, bu yatırım ve hizmetlerden dolayı Ordulular adına teşekkür etti.

"Ordu'da sizlerle beraber olmanın ve kucaklaşmanın mutluluğunu yaşıyorum" diye konuşmasına başlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel EROĞLU, "Her Ordu'ya geldiğimizde ayrı bir mutluluk yaşıyoruz. Daha öncede Ordu'ya gelmiştim. O zaman burada hem temel atma, hem açılış yapmış ve hem de 30 yatırımın müjdesini vermiştik. Müjdesinin verdiğimiz 30 tane yatırımın toplam maliyeti 170 milyon TL'dir" dedi.

Ordu'nun çok geliştiğini belirten Bakan EROĞLU, "Ordu'muzu çok seviyoruz. Ordu hakikaten çok gelişiyor. Muhteşem bir şehir. İnsanları güzel, behit insanlar. Biz de hükümet olarak Ordu'ya çok büyük önem veriyoruz. Yaptığımız yatırımlarda da bu açıkça görülüyor. Ordu'ya son 10 yılda 5 milyar TL yatırım yapıldı. Bunlar sadece birkaç yatırımcı bakanlığın yatırımları hepsi değil" diye konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Ordu'daki yatırımlarına da değinen Bakan EROĞLU, "Ordu'da Topçam Barajı vardı onu bitirdik. Bu barajlar vesilesi ile kuzey ve güney olmak üzere çok sayıda tünel açıldı. Bunun dışında çok sayıda göletlere imza attık. Ordu'nun en büyük problemlerinden biri olan dere ıslahlarıydı. Şu ana kadar 28 tane dereyi ıslah ettik. Bundan sonrada ıslah çalışmalarımız devam edecek. Ordu'nun içme suyuna gelince, içme suyu arıtma tesisimizin temelini attık. Ordumuzun 2050 yılına kadar ki, su ihtiyacını karşılayacağız. Ünye'nin su problemi vardı. Burada da arıtma tesisimizi tamamladık. Burada da 200 bin kişiye günlük 52 bin 300 metreküp su arıtabilecek olup, ilk kademede 26 bin 150 metreküp kapasite ile ham suyu arıtılacak. Çevre düzenleme çalışmaları ise devam etmektedir" şeklinde konuştu.

Ordu'da yapımı devam eden Botanik Park ile ilgili konuşan Bakan EROĞLU, herkesin gelip göreceği güzel bir Botanik Park yapacaklarını belirterek, "Orman teşkilatımız çok güzel çalışmalar yapmaktadır. Son 10 yılda Ordumuza 535 bin hektar alanda çalışılmıştır. Ordumuzun bizden istediği önemli bir tesis vardı. DSİ de burada çalışmalarını sürdürüyor. Herkesin gelip göreceği bir Botanik Park yapacağız. Bu da Botanik Park, bu da yaklaşık 13 bin TL ye mal olacak bir projedir. Bu parkın hızlanması içinde gerekli ödemelerin yapılması için talimat verdik. Şu ana kadar da Ordu'ya 5 tane otomatik ölçüm istasyonu kurduk. 12 yere daha kuracağımızın sözünü verdik" dedi.

Ordu Valiliği'ni ziyaretinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan EROĞLU, Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadele konusunda çok başarılı olduğunu belirtti. EROĞLU, Avrupa ülkelerine kıyasla orman yangınlarında Türkiye'nin en düşük orana sahip ülke olduğunu dile getirdi.

Sadece çam ağaçlarından oluşan tek düzen orman yapmaktan vazgeçildiğini belirten Bakan EROĞLU, Ege ve Akdeniz Bölgesi gibi riskli bölgelerde çam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanlara yangına dirençli ağaçlar dikileceğini bildirdi. Yapraklı ağaçların da içerisinde bulunduğu yangına dirençli ormanların oluşturulacağını dile getiren EROĞLU, bu uygulamanın Antalya'dan başladığını ve bütün ormanlık alanlarda uygulanacağını belirtti.

Orman arazilerinin birileri tarafından bilinçli yakıldığını ve bazı kişilerin kullanımına sunulacağını düşünen vatandaşların olduğunu söyleyen Bakan EROĞLU, "Yanan ormanlar tespit ediliyor, bir yıl içerisinde tekrar ağaçlandırılıyor. Geçtiğimiz günlerde İzmir'de yanan alanları kontrol ettik ve her yeri tekrar ağaçlandırmış olduk. Bu konuda kimsenin endişesi olmasın. Türkiye, ormanlarını korumak konusunda çok hassastır." dedi.

Orman vasfını yitirmiş arazi konusuna da değinen Bakan EROĞLU, 2B konusunun kendi hükümetleri dönemine ait bir konu olmadığını söyledi. EROĞLU, "Bizim son on yıllık dönemde bir metre kare dahi ormanı işgal ettiğimiz doğru değildir. Hodri meydan buyurun bir karış ormanı işgal ettirmiyoruz. Çünkü bunların tapusunu alıyoruz. Ormanların yüzde 75'inin tapusunu aldık, 31 Aralık 2014'e kadar bütün ormanların tapusu elimizde olacak. Vatandaşımız orman teşkilatımıza güvensin. Birçok ülkede orman arazileri ve ürünleri azalırken orman varlığını hem alan olarak arttırdık, hem de hacim olarak arttırdık" diye konuştu.

Bakan EROĞLU, valilik ziyaretinin ardından Eskipazar mevkisinde yapımı devam eden Botanik Park'ta incelemeler bulundu. Bakan EROĞLU, Botanik Park çalışmalarıyla ilgili DSİ Samsun 7. Bölge Müdürü Mevlüt PEHLİVAN, Giresun Orman Bölge Müdür Yardımcısı Kahraman TEMÜR ve diğer yetkililerden bilgi aldı.

Botanik Parkı çalışmalarını yerinde inceleyen ve yetkililerden bilgi alan Bakan EROĞLU, yaptığı açıklamada şunları kaydetti; "Ordu Botanik Parkı'nın altyapı işlerini Orman Bölge Müdürlüğümüz ihale etti. Müteahhit firma altyapı çalışmalarını 30 Ağustos 2013 tarihinde bitireceğini söylüyor. DSİ Bölge Müdürlüğüz ihalesini yaptığı çalışmalara başlayacak. 600 metre yukarıdan Civil Deresinden suyu alıp, burada küçük göletcikler yapacağız. Altyapı çalışmaları biter bitmez tesislerin inşaatına başlayacağız. Ayrıca DSİ Civil Deresine 2 adet köprü yapıyor. Dere kenarlarına istinat duvarları yapılıyor. DSİ'nin yapacağı işlerden sonra 3'ncü ve 4'üncü etap çalışmalarına başlanacak. Değişik ülkelerin bahçelerini yapacağız. Gerçekten çok muhteşem bir proje hazırlandı. Ben de çok beğendim. Bu da Türkiye'de Orman ve DSİ Teşkilatının ortaklaşa yaptığı ilk Botanik Parkı olacak. Ordu'ya her gelen burayı ziyaret etmek isteyecektir."

Bakan EROĞLU, çalışmayı yürüten müteahhitlerden altyapının biran önce bitirilmesi ve ağaçlandırma çalışmalarının tamamlanmasını istedi. Bakan EROĞLU, ayrıca verdiği talimatta Botanik Bahçesi'nde en azından belli bir bölümünün önümüzdeki yaza kadar yeşillendirilmesini ve Orduluların gelip zaman geçirebilir hale gelinmesinin sağlanmasını istedi.

Bakan EROĞLU, Botanik Parkı incelemelerinin ardından iftar programına katılmak üzere Fatsa'ya hareket etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ak Parti Ordu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title