Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Kocaeli'nde

Güncelleme:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Hayvanlara eziyet edenlere sadece para cezası değil, gerekirse hapis cezasını da getiren bir kanun genel kurulda bekliyor" dedi.

Eroğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandıra'da yaptırılan Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Mikroçip takılan bir köpekte tespit uygulaması yapan Eroğlu, "pişmaniye" adlı köpeği sahiplendi.

Eroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 5 yıldızlı hayvan bakım evi yapıldığını belirterek, merkezde bütün modern cihazların bulunduğunu söyledi.

Merkeze getirilen hayvanların kayıt altına alınıp, gözetimden geçtiğini ifade eden Eroğlu, "Bütün işlemler bittikten sonra küpelenip, aşılanıyor, çip takılıyor ve kısırlaştırılıyor. Bu aşamadan sonra arzu eden olursa sahiplendiriliyor. Bakımlar yapıldıktan sonra açık alana bırakılıyor. Burası, sadece Türkiye'ye değil, dünyaya örnek olan bir hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezi konumunda" diye konuştu.

Eroğlu, Türkiye'deki diğer illerde de böyle bir tesis kurulması için destek verdiklerini belirtti.

İstanbul ve pek çok ilde bu tür tesislerin kurulduğuna işaret eden Eroğlu, şunları kaydetti:

"Hayvanlara karşı daha iyi bakım anlayışı yerleşti. Ben de bununla gurur duyuyorum. Bu hayvanlara gösterilen saygı dünyada örnek alınıyor. Avrupa'da dahi böyle bir şey yok. Avrupa'da uyutmaya müsaade ediliyor ama biz etmiyoruz. Hayvan, hayatının sonuna kadar yaşama hakkını Türkiye'de kullanabiliyor. Kanun da hazırlandı. Hayvanlara eziyet edenlere sadece para cezası değil, gerekirse hapis cezasını da getiren bir kanun genel kurulda bekliyor. Kısa zamanda o da geçecek."

Kaynak: AA / Yerel

Veysel Eroğlu Kandıra Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title