Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu KARABÜK

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu KARABÜK

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu - KARABÜK

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Karabük'te

- Bakan Eroğlu: - " Türkiye'de '1000 Günde 1000 Gölet' sloganıyla GÖLSU Projesi seferberliğini başlattık. Bu, çılgın bir proje"

KARABÜK (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, " Türkiye'de '1000 Günde 1000 Gölet' sloganıyla GÖLSU Projesi seferberliğini başlattık. Bu, çılgın bir proje" dedi.

Karabük Valisi İzzettin Küçük'ü ziyaret eden Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, kente, 57 milyon lira tutarındaki 17 projenin müjdesini vermek için geldiğini söyledi.

Karabük'ün çok özel bir kent olduğunu ve bu kente kendisini yakın hissettiğini ifade eden Eroğlu, "BUgün 13 milyon lira tutarındaki 8 tesisin açılış ve temel atma törenini yapacağız. Bakanlık tarafından kentte son 10,5 yılda 95 milyon lira yatırım yapıldı. Karabük il merkezi ve Safranbolu ilçesinde yılda 32 milyon metreküp içme suyu temin edildi. 12 dere ıslahı tesisiyle de 12 yerleşim yeri taşkınlardan korundu. Karabük genelinde 18 milyon fidan dikildi. 51 okul bahçesinde ve 30 köyün mezarlığına çalışma yapıldı. 20 mesire yeri, 3 şehir ve 1 bal ormanı kuruldu" diye konuştu.

Bakan Eroğlu, 2014 yılının "hamle yıllı" olacağına vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Gölet ve sulama çok önemli. Türkiye'de '1000 Günde 1000 Gölet' sloganıyla 'GÖLSU Projesi' seferberliğini başlattık. Bu, çılgın bir proje. Bu göletlerden Karabük'te 16 tane olacak. Karabük, orman bakımından Türkiye'nin en iyisi. Bu nedenle Karabük'e 'bakanlığımızın ili' diyoruz. Karabük'te köylülerimize gelir getirmesi için 'ceviz eylem planı' kapsamında çalışmalar başlattık. Köyün bir arazisine ceviz dikip, 3 yıl bakımını yaparak 49 yıllığına köylülerimize veriyoruz. Herkesin cevizi belli. Bu proje, çok faydalı oldu ve çok yol kat ettik."

Hükümet olarak göreve geldikten sonra unutulan bir kent olan Karabük'ün kaderini değiştirdiklerini belirten Eroğlu, kentin her alanda çok önemli yatırımlar aldığını ifade etti.

Ziyarette, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Orman Genel Müdürü İbrahim Çiftçi ve AK Parti Karabük Milletvekili Lokman Kahveci de hazır bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu Ak Parti Türkiye Karabük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title