Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu İzmir'de

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Tarım sektörünü daha ileri noktalara taşımak, çiftçilere destek vermek elzemdir.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Tarım sektörünü daha ileri noktalara taşımak, çiftçilere destek vermek elzemdir. Dolaylı ve doğrudan desteklerle bu yıl 13 milyar lira destek verilecek ki bu cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir destek" dedi.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırım Projeleri 2014 yılı 9. etap hibe sözleşmesi imza töreni Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kampüsü Zeytincilik Araştırma Enstitüsü'nde yapıldı.

Törende konuşan Eroğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının büyük gayretle tarım sektörünün gelişmesi için çalıştığını, Türkiye'nin tarımda Avrupa'da birinci, dünyada 7. sıraya yükselmesinin bu çalışmaların neticesinde olduğunu söyledi.

Gıda güvenliği ve arzının, yakın gelecekte dünyanın en önemli sektörü haline geleceğine işaret eden Bakan Eroğlu, "Türkiye olarak buna hazırlıklı olmamız lazım. Tarım sektörünü daha ileri noktalara taşımak, çiftçilere destek vermek elzemdir. Geçmişte komik destekler vardı. Dolaylı ve doğrudan desteklerle bu yıl 13 milyar lira destek verilecek ki bu cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir destek. Bu tarıma, hayvancılığa verdiğimiz önemin açık seçik göstergesidir" diye konuştu.

Eroğlu, İzmir'in dünyanın gıda üretim ve ihracat üssü olmaya namzet bir şehir olduğunu belirterek, "Un var, şeker, yağ var, su da olunca helva yapmak size düşüyor" dedi.

İzmir'i tarımda marka şehir olarak düşündüklerini ifade eden Eroğlu, İzmir'i çeşitli sektörlerde en ileri teşvik bölgesinin teşvikleriyle destekleneceğini aktararak, İzmir'de çok hızlı çalışacaklarını bildirdi.

- "İzmir için çok büyük bir açılım"

Eroğlu, dün Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun İzmir'de Başbakanlık Ofisi açtığına dikkati çekerek, "Her seferinde Ankara'ya gitmek diye bir şey olmamalı. Orada tüm bakanlıkların birimleri de olacak. Orada tak tak işler bitecek. Bu İzmir için çok büyük bir açılım. Biz İzmir'i bütün dünyaya açmak istiyoruz" dedi.

Tarımda toplulaştırmanın önemine değinen Eroğlu, Ödemiş Ovası'nda toplulaştırmanın yapıldığını, diğer yerlerde de bunun hızla tamamlanması gerektiğini vurguladı. Eroğlu, organik gıdaların çok para ettiğini belirterek, dünyada organik gıdaya yöneliş olduğunu, İzmir'i organik tarım ve ihracat üssü yapmayı istediklerini anlattı.

Konuşmaların ardından hibe sözleşmeleri imzalandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı" kapsamında, 2006 yılından bu yana 160 proje ile İzmir'e toplam 80 milyon 296 bin 617 Türk lirası tutarında  yatırım yapıldı, makine ve ekipman alımı da dahil olmak üzere yaklaşık 55 milyon lira hibe desteği verildi.

2014 yılı 9. etapta ise hibe sözleşmesi yapılan toplam 144 tesise 186 milyon 661 bin lira tutarında yapılan yatırıma Bakanlık tarafından 88 milyon 771 bin 241 lira hibe desteği verilecek ve bin 432 yeni iş olanağı sağlanacak.

Kaynak: AA / Yerel

Veysel Eroğlu Türkiye İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title