Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Hatay'da

HATAY (AA)- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hatay'daki orman köylerinin muhtarlarıyla görüştü.

Eroğlu, Antakya'daki bir otelde düzenlenen toplantıda, muhtarlara yardımcı olmayı amaçladıklarını söyledi.

Her zaman milletin hizmetkarı olma anlayışıyla çalıştıklarını ifade eden Eroğlu, "Sizlere faydalı olmak, meselelerinizi çözmek bizim için en önemli mutluluk kaynağı. Benim de Hatay'a karşı ayrı bir gönül bağım var, çok seviyorum. Biz de Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak sizlere mümkün olduğu kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Herkesi kucaklamaya çalışıyoruz. Bizim anlayışımızda 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışı var. Herşey millet için" diye konuştu.

Bazı hususların kendilerine intikal ettiğini vurgulayan Eroğlu, bunların bir kısmının idari imkanlarla ve kendilerinin iradesiyle çözülebileceğini kaydetti.

Hatay'a elleri boş gelmediklerinin altını çizen Eroğlu, şöyle devam etti:

"Yarın 14 dev tesisin temelini  atacağız. Sadullah Ergin ile yarın vilayette bir sürprizimiz var, müjdeler açıklayacağız. Buraya gelirken eli boş gelmek caiz değildir. Heybemiz dolu geldik. Bizden ziyade sizleri dinleyeceğiz. Arkadaşlarımız not alacak. Mutlaka kesinlikle işi takip ederim. Ben, takipçi bir adamım. Benim 'yedi T prensibim' var. T'nin biri de takip. Özellikle sizin orman ve DSİ ile ilgili meseleleriniz, teklifleriniz olabilir. Burada hiç tereddüt etmeyin, burası atış serbest toplantısı. Sizleri dinleyeceğiz. Üç T prensibini her zaman uygulayacağız. Bir tenkit varsa edeceksiniz tabi, biz de ona göre çeki düzen vereceğiz. Milletsiniz siz. İkincisi, tavsiyeniz varsa onu söyleyeceksiniz. Teklifiniz varsa onu da elbette söyleyeceksiniz."

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz de hayatın akışı içerisinde herşeyin olabildiğini, kentte de son yıllarda Çökek Yaylası'nda yaşanan su taşkınlarından kaynaklanan afet gibi, 2 yıl önce havaalanının su altında kalması gibi olumsuzluklar meydana geldiğini hatırlattı.

Lekesiz, olaylar sırasında Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'nun, "Müdahale açısından ne yapılması gerekiyorsa o yapılacak" diyerek kendilerini rahatlattığını, aynı gün ekiplerie yönlendirerek sorunun çözülmesi adına destek verdiğini kaydetti.

Daha sonra basına kapalı devam eden toplantıya Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez ile AK Parti Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal ile Orhan Karasayar da katıldı. - Hatay

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Celalettin Lekesiz Veysel Eroğlu Antakya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title