Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Elazığ'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Elazığ'da 386 milyon lira değerindeki 8 tesisin temelini atarak, açılışını gerçekleştirdi.

Öğle namazını İzzetpaşa Camisi'nde kılan Bakan Eroğlu, çıkışta bir vatandaşın cenaze namazına katıldı. Eroğlu, buradan Kanatlı Sulaması, Elazığ İçme Suyu Arıtma Tesisi, Elazığ İçme Suyu İsale Hattı, Kovancılar Tatar Barajı, Karakoçan Sarıcan Barajı, Merkez Gümüşkavak Mahallesi (Şorşor) Taşkın Koruma Tesisi ve Ağaçlandırma ve Ormancılık Projeleri temel atma ile Müteferrik Taşkın Koruma Tesislerinin açılışının gerçekleştirileceği programa katılmak üzere, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na geçti.

Bakan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, FETÖ'nün 15 Temmuz'da tarihteki en alçak ve kanlı, ülkeyi işgal etme planına karşı, Elazığlıların büyük bir kahramanlık gösterdiğini belirtti.

Terörün bitirilmesi için hükümetin kararlı bir şekilde durduğunu ifade eden Eroğlu, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar, bu mücadelenin devam edeceğini vurguladı.

Artık Türkiye'nin gündeme göre başını eğen bir ülke olmadığını açıklayan Bakan Eroğlu, başı dik ve gündem belirleyen bir ülke olarak, çok daha güçlü olarak, yoluna devam edeceğini aktardı.

Ülkenin 2023, 2053 ve 2071 gibi büyük hedeflerini Allah'ın izniyle gerçekleştireceğini kaydeden Eroğlu, bu milletin bahtının açık, yıldızının parlak ve 21. asra mühürlerini hep birlikte vuracaklarını bildirdi.

Elazığ'da 386 milyon lira değerindeki muhteşem tesislerin temelini atacaklarını ve açılışını yapacaklarını anlatan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Bunların içerisinde Kanatlı Sulaması çok önemli. Hamzabey Barajı'nı yaparken fay hattı çıktı karşımıza, ancak onu da bizzat ilgilenerek çözdük ve şu anda Hamzabey Barajı bitmek üzere. Su tutacağız, o suyu bu bölgenin tamamına 2060 yılana kadar memba kalitesinde su vermek üzere bir çalışma yapıyoruz. Yaklaşık 140 kilometre, dağıtım hatlarıyla beraber. Bugün gene temel atacağız, çok modern bir ileri arıtma tesisi, dünyanın en ileri modern içme suyu arıtma tesisini yapacağız. Kovancılar'da Tatar Barajı yapılıyor, Karakoçan Sarıcan Barajı'nı yapacağız. Şorşor Deresi'ni yapacağız. Bir de orman teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Bütün orman yollarını, sanat yapılarını onlar yapacak."

Konuşmanın ardından, Bakan Eroğlu, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Tahir Öztür, Metin Bulut, Ömer Serdar ve Ejder Açıkkapı, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve diğer protokol üyeleri ile tesislerin temel atma ve açılışını gerçekleştirdi.

Bakan Eroğlu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Elazığ İl Kordinatörlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen Koordinasyon Toplantısı'na katıldı.

Toplantı, basına kapalı yapıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu Kovancılar Elazığ Tatar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title