Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Bursa'da Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, " Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlerin bir hesabı varsa Cenab-ı Allah'ın da bir hesabı var. İnşallah 2015 seçimlerinde de onların heveslerini kursaklarında bırakacak bir şekilde gayret içinde olacağız. Tekrar destan yazacağız" dedi.

Eroğlu, AK Parti İnegöl 5. Olağan İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada, 2001-2002 yıllarında AK Parti hükümetlerinden önce, Türkiye'nin durumunun çok iç açıcı olmadığını söyledi.

Ülkeye gelen IMF memurunun devlet başkanı gibi karşılandığını, talimatlarının emir telakki edildiğini, kanunların ve mevzuatların ona göre düzenlendiğini belirten Eroğlu, o dönemde Türk lirasının yanında 6 sıfır olduğunu belirterek, yurt dışına çıkıldığı zaman Türk lirasının pul değerinde olduğunun görüldüğünü vurguladı.

Eroğlu, AK Parti hükümetinden önce devletin 9 ay vadeli hazine garantili borç istediğini, buna karşılık da yüzde 63 faiz verdiğini dile getirerek, "Dolasıyısıyla sevgili kardeşlerim, üreten, çalışkan insanlar İnegöllüler sizden toplanan vergilerin yüzde 86'sı faize gidiyordu. Faiz soygunu vardı. Faiz lobisinin soygunu vardı. Dolayısıyla Allah'a şükürler olsun bu soygunlar, ilaç soygunu, faiz soygunu, yatırımlardaki soygunlar, onların hortumları hep birlikte İnegöl baltasıyla kesildi. Artık hizmetler, bütün yatırımlar millet  için" diye konuştu.

Türkiye'de siyasi istikrar varsa bunun tamamen AK Parti teşkilatları sayesinde olduğunu anlatan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Hatırlarsanız 2001 yılında 2002 yılında birisi deseydi ki; 'paradan 6 sıfır atılacak, IMF'ye olan bu 23,5 milyar dolar borcumuz ödenecek, IMF'nin patronu olacağız. Faizler de tek rakama inecek' deseydi, 'enflasyon canavarı yok edilecek' deseydi Allah aşkına söylüyorum, hiç kimse inanır mıydı? Hayal bile edilemezdi. Muhalefet hayal bile edemezdi ama biz muhalefetin hayal bile edemediğini gerçekleştiren büyük bir partiyiz. Büyük düşünen büyük hedeflere yelken açan büyük bir partiyiz. Dolayısıyla bugün Türkiye'de gerçekten çok önemli bir siyasi istikrar varsa bunu tamamen Ak Parti teşkilatına borçluyuz. Sizlere borçluyuz. O bakımdan sizlere yürekten teşekkür ediyorum, sizleri kutluyorum."

Eroğlu, hükümet olarak sadece borçları ödemekle kalmadıklarını, işçilerden, memurlardan "zorunlu tasarruf" adı altında kesilen 13 katrilyonu, "konut edindireceğiz" diye kesilen 3,5 katrilyon da ödediklerini ifade ederek, "O zaman şimdiki Cumhurbaşkanımız, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, dedi ki; 'devletin millete borcu olmaz. Kul hakkıdır, maliye bakanımız bunları ödeyeceksin' dedi. Yani başkalarının toplayıp paylaştırdığı paraları bile biz ödedik" değerlendirmesinde bulundu.

"Osmanlı torununa bu yakışır"

Borç ödemekle kalmadıklarını, bu süreçte yatırımları da dolu dizgin sürdürdüklerini kaydeden Eroğlu, şöyle devam etti:

"Sadece borç ödemekle kalmadı, Merkez Bankası tamamen boşaltılmıştı. Şu anda Merkez Bankasında yaklaşık olarak 135 milyar dolar döviz var. Hatta bir G20 zirvesinde IMF bunun haberini almış, Meksika'da yapılan Türkiye'den 5 milyar dolar borç istediler. ve Merkez Bankası ile protokol yapıldı. İşte yeni Türkiye bu. 7 sente muhtaç olan Türkiye'den IMF'ye 5 milyar dolar borç verebilecek güçlü büyük Türkiye'ye. Bize bu yakışır, Osmanlı'nın torunlarına bu yakışır."

Bakan Eroğlu, bununla yetinmediklerini, yatırımlara aynı hızla devam ettiklerini kaydederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2003 yılında Başbakan olduğu dönemde kendisine, "İstanbul'da iş bitti. Türkiye'nin su meselesini çözeceksin, DSİ'ye gel Veysel hoca" dediği zaman göreve geldiğinde yaptığı incelemede, 3,5 yıllık koalisyon hükümeti döneminde sadece 9 tesisin açıldığını gördüğünü söyledi.

"Gökten bize altın yağmıyor"

Şimdi ise yılda 300-350 tesisi açtıklarını kaydeden Eroğlu, şöyle konuştu:

"İşte hizmet bu. Peki bu para nereden geliyor. Gökten bize altın yağmıyor. Bizans'ın hazinelerini de bulmuş değiliz. Sadece sizlerden aldığımızı sizlere hizmet olarak aktarıyoruz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını en iyi koruyan hükümet, bizim hükümetimizdir. Paralel yapı maalesef her gün bir manşet atıyor, 'şöyle böyle' diye. Milleti saf mı sanıyor bunlar. Aynı şartlarda hatta kurumlar vergisi oranı azalmasına rağmen borç ödüyorsun, Merkez Bankasını dövizle dolduruyorsun ayrıca muazzam yatırımlara imza atıyorsun. Yolsuzluk olsa böyle bir şey olur mu? Çünkü biz muhalefeti, mazisini en iyi bilenlerden birisi benim çünkü İSKİ'yi teslim aldım ya. DSİ teslim aldık. İSKİ'deki şeyi biliyorsunuz değil mi 1,5 milyar dolarla borç aldık. Ayrılırken su olmayan İstanbul'da bütün her yerde suyu akar hale getirdik. Mayıs 1994'te işe başladık, dedik ki; '1 Ocak 1995 saat 08.59'tan sonra su kesintisi olmayacak. Olursa bıyıklarımızı keseriz' dedik. Allah'a şükür bıyıklarımız hala yerinde..."

Eroğlu, artık yeni Türkiye'de tesislerin temelini atarken açılış tarihini ve saatini de ilan ettiklerini ifade ederek, "Bu ne ile oluyor. Azimle, kararlılıkla, çalışkanlıkla bilgi ve tecrübeyle oluyor. Bu AK Parti'nin mayasında var" görüşünü iletti.

2015 yılındaki seçimler

Gelecek yıl haziran ayında gerçekleşecek genel seçimlerin Türkiye için milat olacağının altını çizen Eroğlu, şöyle devam etti:

"Çünkü 2015 seçimleri demek, hedef 2023 demek, hedef 2053 demek, hedef 2071 demek. Dolayısıyla milletimizin önünü kesmek isteyenler her seçimde Türkiye'nin AK Parti'nin önünü kesmek için büyük tezgahlar planlıyorlar. Daha önce biliyorsunuz bu tezgahları mahalli idare seçimlerinde, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, hepsi çok gayret içinde bulundular, menfi gayret. Ama onların bütün yaptıkları boşa çıktı. Onların, Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlerin bir hesabı varsa Cenab-ı Allah'ın da bir hesabı var. İnşallah 2015 seçimlerinde de onların heveslerini kursaklarında bırakacak bir şekilde gayret içinde olacağız. Tekrar destan yazacağız."

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, daha sonra İnegöl Mobilya Ağaç Sanayi Müzesinin de açılışını yaparak, müzeyi gezdi. - Bursa

Kaynak: AA / Politika

Veysel Eroğlu Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title