Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Bitlis'te Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,"Birlikte burayı ( Bitlis ) bütün dünyaya açacağız. Çünkü artık terörü tamamen bitiriyoruz. Buraya mutlaka huzur gelecek." dedi.

Eren Üniversitesinde düzenlenen toplu temel atma ve açılış törenine katılan Bakan Eroğlu, Bitlis'in her şeyin en iyisine layık olduğunu ve burada yapılacak daha çok şeyin bulunduğunu söyledi.

"Hükümetimiz şu ana kadar 7,5 milyar liralık yatırım yaptı. En büyük yol ve su ihtiyacı vardı. Biz de öncelikle yolu tamamladık. 2,5 milyar lirayla Başbakanımız en büyük yatırımları buraya yaptı. İnşallah daha da güzel olacak." diyen Eroğlu, "Şimdi bizim 200 milyon liralık yatırımımız var. Yeterli değil, biz buraya müjdelerle geldik. Eli boş gelmek caiz değildi. Bir yere giderken eli dolu gitmek kültürümüzde var. Mutlaka gittiğiniz yere bir şey götürürsünüz. Biz de 12 müjdeyle Bitlis'e geldik. Daha önce size 22 müjde vermiştik. Böylelikle 34 müjde oldu." ifadesini kullandı.

"Artık terörü tamamen bitiriyoruz"

Bu müjdelerin dışında bugün Tatvan Göllü Göleti'nin temelini atacaklarını ve 18 ay içinde bitireceklerini anlatan Eroğlu, Hizan'da Koçlu Köyü Sulama Projesi'nin önemli olduğunu ve bununla 2 bin 80 dekarlık alanın sulanacağını kaydetti.

Bitlis'in doğal güzellikler açısından çok güzel bir kent olduğunu anlatan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Birlikte burayı bütün dünyaya açacağız. Çünkü artık terörü tamamen bitiriyoruz. Buraya mutlaka huzur gelecek. Dolayısıyla dünya turizmine kazandıracağız. Doğa Koruma ve Milli Parklar, Kültür ve Turizm Bakanlığı muhteşem bir proje hazırladı. Bakanlık bütün tarihi eserleri ihya edecek. Biz de burada tabiat güzellikleriyle master planı hazırladık. Koca bir kitap. Bunun da eylem planı hazırlandı. Üniversitelere, belediye başkanlarına, iş adamlarına teklif ediyoruz. Özel sektörü de davet edeceğiz, bu master planı ve eylem planı üzerinden hemen uygulamaya geçeceğiz. Bunu yapmamızın şart olduğunu düşünüyoruz. Sadece Bitlis'teki güzellikler, tarihi eserleri değil, Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz'ın da tüm güzelliklerini dünyaya tanıtacağız. Bu konuda da hazırlıklarımız yapıldı."

"Yüzde 80'den fazlası bizim projemiz"

Doğu Anadolu Gelişim Projesi'ni (DAP) Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığını anımsatan Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak bu projenin büyük bir kısmını yapacaklarını ifade etti.

Eroğlu, "Yüzde 80'den fazlası bizim projemiz. Allah nasip ederse Bitlis ve Muş projeleri 31 Aralık 2019 saat 16.59'a kadar bitireceğiz. Muş ve Bitlis'imiz tanınmayacak. Burada yatırımların hızlı yapılması lazım. Bu bölgede büyük bir kalkınma hamlesi başlatıyoruz. Ne kadar baraj, gölet, dere ıslahı ve içme suyu varsa hepsini yapın talimatı verdim." diye konuştu.

"Ormanlardan artık bal akacak"

İlgili birimlere kentte bal ormanı kurulması için talimat verdiğini belirten Bakan Eroğul, sözlerini şöyle tamamladı:

"Milletimiz kestane, çiçek veya çam balı üretmek istiyorsa onu dikiyoruz. Her şey bizden. Parası yoksa, yüzde 20 hibe geri kalanı da dosya masrafıyla 10 yıl geri ödemesiz kredi dahi veriyoruz. Sığırcılık, koyunculuk yapmak isteyenlere kredi veriyoruz. Vatandaşımıza bir teke ve 30 koyun veriyoruz. Her türlü desteği vermeye başladık. Burayı esasen balda dünya lideri bir il yapmak istiyoruz. Bunda kararlıyız. Yalnız arıcılarımızın gelip sertifikalı bal üretmesi lazım. Marka oluşturalım. Buradaki Bitlis balını bütün dünyaya tanıtalım. İnsanlar bal alırken halis ve organik olması hususunda tereddüt ediyor. Halis olduktan sonra insanlar Anzer balını 850 liraya alıyor. İnanıyor ki markalı ve has bal. Bitlis balı da fevkalade güzel. Bunun için burayı bal diyarı yapacağız. Ormanlardan artık bal akacak."

Bakan Eroğlu, yapımı tamamlanan tesislerin açılışını yaptı, yeni yapılacak tesislerin ise temelini attı.

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu Bitlis Tatvan Hizan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title