Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar'da Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "7 Haziran'dan günümüze kadar gelen süreçte, vatandaşımız koalisyonun ne denli yanlış olduğunu bizzat müşahede etti" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "7 Haziran'dan günümüze kadar gelen süreçte, vatandaşımız koalisyonun ne denli yanlış olduğunu bizzat müşahede etti" dedi.

Eroğlu, Afyonkarahisar'da basın mensupları ve yerel gazete sahipleri ile yemekte bir araya geldi. Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, amaçlarının Afyonkarahisar'a daha güzel işler yapmak olduğunu söyledi.

Gönülden hizmet etmek için canla başla ve aşkla çalıştıklarını ifade eden Eroğlu, "Bizim görmediğimiz şeyler olabilir. Sizin tavsiyeleriniz olabilir, onları almak için böyle bir buluşma tertip ettik. 7 Haziran'da İzmir'den aday olmamıza rağmen buradan kopmadık, yatırımlarımızı her zaman takip ettik" dedi.

Eroğlu, 7 Haziran seçimlerinde milletin büyük bir teveccüh göstererek yüzde 41 oy oranı ile AK Parti'yi birinci parti yaptığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ancak parlamenter sistemdeki aksaklık, dört partinin meclise girmesi sebebiyle partimiz tek başına iktidar olamadı. Biliyorsunuz İtalya'da koalisyonlar yasaklandı. İngiltere'de ise yüzde 56 katılım ile yüzde 35 oy aranı ile iktidar olunabiliyor ama yüzde 41 oy oranı ile iktidar olamadık. İşte parlamenter sistemin yanlışlığı burada vatandaşlar tarafından görüldü. 7 Haziran'dan günümüze kadar gelen süreçte vatandaşımız koalisyonun ne denli yanlış olduğunu bizzat müşahede etti. Genel Başkanımız başta olmak üzere, koalisyon kurmak için bütün siyasi partileri ziyaret etti ana muhalefet partileri öyle şartlar sundular ki sanki biz yüzde 41 almamış gibi, biz azınlıkmışız gibi davrandılar. CHP'nin kabul edilemez talepleri yüzünden hükümet kurulamadı. MHP ise anlaşılmaz bir tavır sergiledi. Hakikaten anlamak mümkün olmadı. Netice olarak Anayasa'nın gereği olarak seçim hükümeti kurularak yeniden seçim süreci başladı."

Konuşmanın ardından basın camiasının önde gelen isimleri ile sohbet eden Bakan Eroğlu, camianın sorunlarını dinledi.

Yemeğe, AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Gazeteciler Dayanışma Derneği (AGD) Başkanı Mehmet Abdioğulları, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Mehmet Emin Güzbey ve gazeteciler katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Veysel Eroğlu Ak Parti İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title