Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar'da

Bakan Eroğlu: "Gerek Orman ve Su İşleri Bakanlığı gerekse de diğer bakanlıklar bu konuda (Kurban Bayramı'ndaki kurbanlık kesimleri) çok sıkı bir takip yaptı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kurban Bayramı'nda vatandaşların kurban kesimi konusunda hassasiyet gösterdiğini belirterek, " Gerek Orman ve Su İşleri Bakanlığı gerekse de diğer bakanlıklar, bu konuda çok sıkı bir takip yaptı. Ben herkese gönülden teşekkür ediyorum. Ciddi bir olumsuzluk olmadı. Hayvanlara da eziyet edilmedi. İşkence yapılmadı. Uygun yerlerde kesildi" dedi.

Bakan Eroğlu, bayramlaşma törenlerine katılmak üzere geldiği memleketi Afyonkarahisar'da, İmaret Camisi'nde öğle namazını kıldıktan sonra Taş Medrese'de vatandaşlar ve il protokolüyle bayramlaştı.

Program sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eroğlu, Kurban Bayramı'nda, geçmiş yıllara göre bir olumsuzluk olup olmadığı sorusu üzere, şöyle konuştu:

"Kurban Bayramı, dinimizin en büyük vecibelerinden birisi. Bu bakımdan milletimiz bu konuda çok büyük bir hassasiyet gösterdi. Gerek Orman ve Su İşleri Bakanlığı gerekse de diğer bakanlıklar bu konuda çok sıkı bir takip yaptı. Ben herkese gönülden teşekkür ediyorum. Ciddi bir olumsuzluk olmadı. Hayvanlara da eziyet edilmedi. İşkence yapılmadı. Uygun yerlerde kesildi. O bakımdan hakikaten milletimize teşekkür borçluyum. Bu duygularla bütün milletimizin Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Bu bayramların bütün milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğinin pekişmesine vesile olmasını niyaz ediyorum."

"Tamamen kendimiz yapıyoruz. Böylece daha hızlı oluyor"

"Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) en önemli ayaklarından olan sulama projelerinde, İsrail'in de dahil olduğu yabancı ülkelerle yaptığı anlaşmaları iptal ettiği" yönündeki soru üzerine Eroğlu, geçmiş hükümetlerin "ikili iş birliği anlaşmaları" diye Türkiye'ye yaklaşık 65 milyar dolar borçlanma yükü getirecek bir taahhüde girdiklerini ifade etti.

Sadece sulamalarda değil, barajlar ve hidroelektrik santrallerinin de aynı konu içerisinde olduğunu söyleyen Eroğlu, bu şekilde maliyetlerin çok fazla olduğuna işaret etti. 6 katı kadar borçlanma maliyeti çıktığını vurgulayan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Ayrıca faiz yükü, süre uzuyor. Dolayısıyla biz bunlarla ilgili dedik ki, 'Gücümüz var. Geçmişte devletin parası yoktu ama artık paraya hakim oluyoruz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyoruz. Bu bakımdan bunları kendimiz yapacağız. Hızlı yapacağız' dedik. Şu anda çoğunu da inşa ettik. GAP'ta bazı sulamalar hemen hemen bitti. Baraj ve hidroelektrik santrallerindeki hazine yükünü kaldırdık. Bir kısmını kendimiz inşa ediyoruz, bir kısmını da hazineye yük yüklemeden, dışarıya borçlanmadan, tamamen Su Kullanım Anlaşması çerçevesinde yapılıyor. Tamamen kendimiz yapıyoruz. Böylece daha hızlı oluyor."

"Türkiye'nin 65 milyar dolar borçlanma yükünü kaldırdığımız için bu da faiz yükünün azalmasına vesile oldu" diyen Eroğlu, alınan kararın aynı zamanda hazinenin kredibilitesinin artmasına da vesile olduğunu dile getirdi.

Sadece bir ülke ile değil Avrupa, Amerika ve Ortadoğu'daki pek çok ülke ile olan bu anlaşmaların bir kısmını kanun yaparak dönüştürdüklerini, bir kısmını da Devlet Su İşleri'nin yapacağı bir çalışma içine girdiklerini sözlerine ekledi. - Afyon

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Kurban Bayramı Veysel Eroğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title