Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar'da Açıklaması

"Maalesef soydaşlarımız, Müslüman kardeşlerimiz bayramlarını yaşayamadı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Maalesef soydaşlarımız, Müslüman kardeşlerimiz bayramlarını yaşayamadı. Allah bu zulümleri sona erdirsin. Çoluk çocuk demeden bütün herkesi katleden Yahudi'ye lanet olsun. Onun için bizim özellikle birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi muhafaza etmemiz lazım" dedi

Bakan Eroğlu, bayram ziyaretleri kapsamında geldiği Çobanlar ilçesinde partililer ve vatandaşlar tarafından karşılandı. İlçe meydanında düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan Eroğlu, Çobanlar'ı çok sevdiğini ve her zamanda uğradığını söyledi.

Müslüman ülkelerde yaşanan olaylar nedeniyle bayramı buruk geçirdiklerini ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu:

"Bu bayramı hakikaten buruk geçirdik. Türkiye huzur adası ama  etrafımız maalesef yangın içinde. Soydaşlarımız, Müslüman kardeşlerimiz bayramlarını yaşayamadı. Allah bu zulümleri sona erdirsin Çoluk çocuk demeden bütün herkesi katleden Yahudi'ye lanet olsun. Onun için bizim özellikle birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi muhafaza etmemiz lazım. Yani Türkiye bu bölgede istikrar adası. Ekonomik açıdan güçlü ve soydaşlarımızın Müslüman kardeşlerimizin ümitle baktığı bir ülke. Onların ümitlerini boşa çıkarmamak için çok daha güçlü olmamız gerekir. Ekonomik açıdan birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmemiz açısından dikkatli olmalıyız. Ben bütün 77 milyonun bu anlayışta olduğuna inanıyorum."

-"Türkiye belki son 200 yıldır en parlak dönemini yaşıyor"

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hükümetin gece gündüz çalıştığını ve çalışmaya devam ettiğini belirten Eroğlu, "Türkiye'nin son 11 yılda nereden nereye geldiğine bakarsanız bunu görürsünüz. Türkiye belki son 200 yıldır hatta Osmanlı'dan bu yana en parlak dönemini, en güçlü dönemini yaşıyor. Hem ekonomi hem de diğer kurumlar açısından her bakımdan en güçlü dönemi yaşıyor" diye konuştu.

Eroğlu, Türkiye'nin ekonomide dünyada 16. sırada olduğunu anımsatarak, şöyle devam etti:

"Ama bu kafi değil. İnşallah milletimize, şanlı bayrağımızı daha büyük noktalara taşımak yakışır. 2023 yılında cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında Türkiye'yi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşıyacağız. Bu büyük hedefe kitleneceğiz ve ulaşacağız. Ben milletimizde bu iradeyi görüyorum. Gençlerdeki azmi, kararlılığı görüyorum. Artık, gençlerimiz bütün dünya gençleriyle yarışıyor. O yüzden milli eğitime çok önem veriyoruz çünkü dünyada bir yarış var. Geleceğimizin teminatı gençleri en iyi şekilde hazırlamamız lazım. Bu yüzden milli eğitim şu anda Türkiye'de bütçeden en fazla ödeneğin ayrıldığı bir bakanlık. Geçmişte Milli Eğitim Bakanılığı'nın bütçesi sadece 7 katrilyondu yani 7 milyar liraydı. Ama şu anda 70 milyar lirayı aştı 10 katı. Neden çünkü gençlerimizi iyi hazırlamamız lazım. Artık her il de üniversite var. Okullar açılınca kitaplar çocukların önüne konuluyor. Akıllı tahtalar dönemi başladı. Fatih Projesi. Ayrıca tabletler dağıtılmaya başladı. Bütün çocuklarımıza tablet bilgisayarlar vereceğiz. Gelecek nesillere daha da güzel imkanlar sağlayacağız."

-"Artık uzayda da biz varız"

Türkiye'nin ekonomisinin büyüdüğün ve büyümeye devam edeceğini vurgulayan Eroğlu, Avrupa'da sıfıra yakın bir büyüme olurken, Türkiye'de dört dörtlük bir büyüme gerçekleştiğini bildirdi.

Eroğlu, krize rağmen Türkiye'nin büyüdüğüne dikkati çekerek, "Krize rağmen başka ülkelerden borç almıyoruz. Hatta 5 milyar dolar IMF'ye borç verecek güçlü bir Türkiye var. Artık Türk Silahlı Kuvvetleri'mizin, kahraman ordumuzun, mühimmat ihtiyacımızın neredeyse yüzde 60-70'e yakınını yerli kaynaklardan karşılıyoruz. Hedefimiz kısa zamanda tamamını yerli kaynaklardan karşılamak. Göktürk Uydusu'nu uzaya fırlattık. Artık uzayda da biz varız. Bunlar kolay olmuyor, çok çalışarak oluyor" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Eroğlu, Çay ilçesi, Yeşilçiftlik beldesi ve Sultandağı ilçesindeki bayramlaşma törenlerine katıldı.

Bayramlaşma programlarına, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, partililer ve vatandaşlar katıldı. - Afyon

Kaynak: AA / Yerel

Veysel Eroğlu Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title