Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Hayvanseverler, bana binlerce e-posta gönderiyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Hayvanseverler, bana binlerce e-posta gönderiyor. Tamam da biraz taşın altına siz de elinizi koyun. Sadece konuşmak yetmiyor. Şikayetten ziyade sizler de taşın altına elinizi koyacaksınız. Hiçbir şey yapmayıp, şikayet etmek de doğru değil." dedi.

Eroğlu, İvrindi ilçesine bağlı Osmanlar Mahallesi'ndeki "Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi"nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, yaz mevsiminde bölgedeki yazlıklarına gelen vatandaşların yanlarında genellikle köpeklerini de getirdiğini, tatilden dönerken de götürmediklerini ve herhangi bir yere bıraktıklarını belirtti.

Bu hayvanlar için bir rehabilitasyon merkezine ihtiyaç duyulduğunu, kendisinin ormandan yer ve bir miktar da destek verilmesi talimatını verdiğini anlatan Eroğlu, "Gerçekten çok modern bir hayvan rehabilitasyon merkezi yapılmasını söyledik. Burayı görünce şaşırdım, 5 yıldızlı bir otel gibi. Türkiye'nin nereden nereye geldiğini göstermek açısından bunlar, çok güzel örnekler. Eskiden bırakın hayvanları insanların kalacağı, tedavi olacağı hastaneler, neredeyse koğuş sistemiydi." diye konuştu.

Hayvanların da çok önemli olduğunu dile getiren Eroğlu, "Bütün yaratılanları seviyoruz, Yaradan'dan ötürü. Anlayışımız bu. Dolayısıyla Türkiye'nin birçok ilinde hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezleri kuruyoruz. Buralarda kısırlaştırma, tedavi, aşılama, küpeleme, sahiplendirme hizmetleri yapılıyor." ifadelerini kullandı.

"Biz de uyutma yok, biz yaşatıyoruz"

Bakan Eroğlu, hayvanları koruma konusunda Türk milletinin diğer milletlere göre daha duyarlı olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Başka ülkelerde 'öldürme' demiyor, 'uyutma' diyor. İğne yapıp öldürüyorsun hayvanı ama buna 'uyutma' diyor. Biz de uyutma yok, biz yaşatıyoruz. Hayvanları da yaşatıyoruz, yaşatmak mecburiyetindeyiz. Çünkü onların da bu dünyada yaşama hakları var. Bu yüzden bu gibi hayvan rehabilitasyon merkezleri için her türlü desteği veriyoruz. Bakanlık olarak, buna önemli bir miktarda bir bütçe ayırdık. Belediyelerde yüzde 45'e kadar, büyükşehirlerde daha az maddi, hibe desteği veriyoruz. İnşallah Türkiye'deki bütün hayvanları aşılayacağız, gerekirse kısırlaştırılacak, tedavisi yapılacak. Sadece köpekler değil, kediler, yaban hayatı da. Şu anda yaban hayatını koruyan biziz. Özellikle çok sert geçen kış aylarında, biz bütün yaban hayatına yem, et bıraktık. Dolayısıyla onları da yaşattık. "

"Çip ile hayvanın takibi sistemi"

Hayvanseverlere çok iş düştüğüne dikkati çeken Eroğlu, "Hayvanseverler, bana binlerce e-posta gönderiyor. Tamam da biraz taşın altına siz de elinizi koyun. Sadece konuşmak yetmiyor. Şikayetten ziyade sizler de taşın altına eliniz koyacaksınız. Hiçbir şey yapmayıp, şikayet etmek de doğru değil. Benim her gün en çok e-posta aldığım kişiler, hayvanseverler. Her gün 50-100 tane şikayet geliyor. Yapılanları da görün. Bir de Avrupa'ya bakın, Avrupa'da hayvanları ne yapıyorlar bir görün. Bizim kültürümüzde bir hayvanı öldürmek yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

Eroğlu, hayvanlar için modern tesisler yapmaya devam edeceklerini ifade ederek, "Burada aşılama, küpeleme, kısırlaştırma, sahiplendirme ve çip takılması suretiyle hayvanın takibine imkan veren bir sistem var. Bu konuda gerekli alet, edevat ve cihazları sizlere vereceğiz. Her köpeğin adı olacak. Bütün bilgileri sistemde görülecek. Sokağa bırakıldığında o köpeğin kime ait olduğu, ne zaman aşılandığı dahi görülebilecek. Böyle modern bir sistemimiz var." dedi.

Merkezin 6 milyon liraya mal olduğu bilgisini veren Eroğlu, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu İvrindi Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title