Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Gençlerimiz İstiklal Harbi'ni ve Büyük Taarruz'u bilmiyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Gençlerimiz İstiklal Harbi'ni ve Büyük Taarruz'u bilmiyor. Sanki bu ülke kolay kazanıldı. Halbuki nice canlar, bu bayrak ve vatan için seve seve feda edildi" dedi.

Sinanpaşa ilçesinde düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Eroğlu, daha sonra yapımı devam eden İstiklal Tanıtım Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Eroğlu, burada yaptığı açıklamada, tanıtım merkezi inşaatının hızlandırılması ve 26 Ağustos'a kadar bitmesi gerektiği konusunda yüklenici firmaya talimat verdiklerini söyledi.

26 Ağustos Tabiat Parkı içinde yer alan merkezin, Türkiye'deki 3. tanıtım merkezi olacağını belirten Eroğlu, "Bu parkın yeri daha önce çöplük durumundaydı. Burası bizim için çok önemli. Kahraman ordumuz, 26 Ağustos sabahı Kocatepe'den Büyük Taarruz için emir verilince, bu noktaya indi. Burayı incelediğim zaman, buranın çöplük içinde olduğunu gördüm. Hemen karşımızda şehitliğimiz var. Neticede burayı temizledik. İçinde göleti olan 26 Ağustos Tabiat Parkı haline getirdik. Çok güzel mesirelik bir alan oldu. Burada bir de İstiklal Tanıtım Merkezi yapalım istedik. Gençlerimiz İstiklal Harbi'ni ve Büyük Taarruz'u bilmiyor. Sanki bu ülke kolay kazanıldı. Halbuki nice canlar, bu bayrak ve vatan için seve seve feda edildi." diye konuştu.

İstiklal Tanıtım Merkezi'nin burada yapılması için Afyonkarahisar'da oylama yaptıklarını ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımız, isterse tabiat parkı içinde gezip, burada balık tutabilecek. Buraya gelenler, Orta Asya'dan 2071'e kadar olan şanlı tarihimizi zaman tüneli içinde inceleyecek. Ayrıca Büyük Taarruz'un nasıl yapıldığını, Kocatepe ve Dumlupınar'daki zaferlerin nasıl kazanıldığını adeta yaşayarak canlı panoramik bir şekilde görecek. Yapılacak olan tanıtım merkezimizin İstanbul'da ve Çanakkale'de örnekleri var. Bu Türkiye'deki 3. tanıtım merkezi olacak. İnşallah 26 Ağustos'ta açılışını yapacağız."

Eroğlu, incelemelerden sonra ilçeden ayrılarak kent merkezine geçti.

Kaynak: AA / Politika

Veysel Eroğlu Sinanpaşa Kocatepe Türkiye Politika Güncel Haberler

title