Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, HDP milletvekillerinin Meclis'te terör örgütünün marşlarını söylemesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, "Devlet, terör örgütüne, buradaki temsilcilerine müsaade etmez. Demokrasi var, adam gibi bu ülkenin kanununa, nizamına uygun olarak gelsinler çalışsınlar, ona kimse bir şey demiyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, HDP milletvekillerinin Meclis'te terör örgütünün marşlarını söylemesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, "Devlet, terör örgütüne, buradaki temsilcilerine müsaade etmez. Demokrasi var, adam gibi bu ülkenin kanununa, nizamına uygun olarak gelsinler çalışsınlar, ona kimse bir şey demiyor." dedi.

Eroğlu, AK Parti Grup Toplantısı öncesinde Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Hakkında muhalefet partilerinin verdiği gensoruyu yetersiz bulduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, " Hes'leri daha hızlı bitirmen gerekirdi, potansiyelin daha fazlasını niye kullanmadın" diye gensoru verilmesinin daha doğru olacağını söyledi.

Türkiye'nin cari açığının enerji ithalatından kaynaklandığını ve yerli kaynakları artırmak, çeşitlendirmek gerektiğini belirten Eroğlu, yakın gelecekte Türkiye'nin 500 milyar kilovatsaat enerji talebi olacağını ve bunun karşılanması için bütün enerji potansiyelinin kullanılması gerektiğine dikkati çekti.

Eroğlu, Hes'lere karşı çıkan çevrelerin yurt dışındaki, Türkiye'nin enerjide dışa bağlımlı olmasını isteyen, odaklar tarafından desteklendiğine işaret ederek, HES kurulacak alanların önce ve sonra fotoğraflandığını, vatandaşların bu alanların yeni hallerinden daha memnun kaldıklarını gözlemlediklerini anlattı.

Bakan Eroğlu, terör eylemlerine yönelik bir soru üzerine de emniyet ve istihbarat teşkilatlarının özverili çalışmaları sayesinde birçok terör faaliyetinin de gerçekleşmeden engellendiğini söyledi. Eroğlu, "Engellenen eylemler sadece büyükşehirlerde değil, diğer şehirlerde de var. Bakanlar Kurulunda buna ilişkin bilgileri görünce emniyet ve istihbarat teşkilatlarını takdir ettik. Büyük tedbirler alındı, alınmaya devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Terör eylemlerinin önüne geçilmesi için Suriye'de güvenlikli bölgenin kurulmasının şart olduğunu vurgulayan Eroğlu, "Batı bunu maalesef uygun görmüyor. Kıbrıs'ta da Birleşmiş Milletler askeri var, araya Birleşmiş Milletler askeri koyarsın, oraya insanları yerleştiririz. Biz onlara konut yaparız, tampon bölge sağlandığın da geçişler de imkansız hale gelir." ifadelerini kullandı.

Eroğlu, terör örgütünü destekleyen, silah veren bazı ülkelerin bilindiğinin altını çizerek "bakın sizin şu silahlarınız terör örgütünde bulundu." diye bu ülkelerin ikaz edildiğini söyledi.

Kilis'e atılan roket mermilerinden vatandaşın korunması için de tedbirler alındığına dikkati çeken Eroğlu, silahlı insansız hava araçlarının devreye alınacağını, belirlenen terör mevzilerinin imha edileceğini kaydetti.

-"Adam gibi kanuna, nizamına uygun çalışsınlar"

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, HDP milletvekillerinin Anayasa Komisyonu toplantısının ardından Meclis'te terör örgütünün marşlarını söylemesinin de kabul edilemez olduğunu belirterek, "Devlet, terör örgütüne, buradaki temsilcilerine müsaade etmez. Demokrasi var, adam gibi bu ülkenin kanununa, nizamına uygun olarak gelsinler çalışsınlar, ona kimse birşey demiyor. Arkasını terör örgütüne dayayarak, terör örgütünün marşlarını çalmaları kabul edilemez." diye konuştu.

HDP'lilerin bu davranışlarının sadece batıdaki, kuzeydeki vatandaşlarca değil, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki vatandaşlarca da kabul edilemez olduğunu dile getiren Eroğlu, "Terör örgütü maşadır, Türkiye'nin önünü kesmek isteyen bazı ülkelerin maşasıdır. Terör örgütü, en büyük düşmanlığı, en büyük katliamı da bizim Kürt kardeşlerimize yapmaktadır." dedi.

Kaynak: AA / Politika

Veysel Eroğlu AK Parti Türkiye HES Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title