Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Barajlarımızın çoğu yüzde 50 nispetinde doldu. Zaten gerekli tedbirleri almıştık" dedi.

Eroğlu, AK Parti Ordu İl Başkanlığını ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, Orduluların 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'ye büyük destek verdiğini belirterek, "Ülkemizin istikrarında Ordu'muzun çok büyük payı var. Bu konuda başta Ordululara ve bütün teşkilata çok teşekkür ediyorum. Türkiye'de bugün istikrar varsa bunu AK Parti Teşkilatlarımızın gece gündüz çalışmalarına borçluyuz" ifadelerini kullandı.

Ordu'ya müjdelerle geldiğini vurgulayan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüzün İlküvez ve Üniversite Göletleri, Merkez Acısu, Melet Irmağı Deresi, Uzunisa, Kökenli köyleri ve arazisi, Civil Irmağı, Çatalpınar ilçe merkezi Keş Deresi, Kumru Demircili Mahallesi Elekçi Irmağı, Mesudiye Güzle köyü Sivrice Mahallesi Derin Deresi, Ünye Tabakhane Deresi ile Perşembe Kovanlı köyü Büyükağız Deresi ıslahı olmak üzere 9 projesi bulunuyor. Orman Genel Müdürlüğünün 6, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün ise 4 projesi var. Meteoroloji Genel Müdürlüğünce Kabadüz-Yokuşdibi beldesi ve Topçam'da anlık hava durumu bilgilerinin vatandaşa sunulması, tahminlerin hazırlanması, tahmin tutarlılıklarının artırılması amacıyla 2 Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu kurulacak."

Eroğlu, 1 Mart 2013 ile 17 Mayıs 2014 arasında Ordu'ya 42 müjde verdiğini anımsatarak, "42 müjdemizden 34'ü tamamlandı, 8'i ise devam ediyor. Ordu'ya son 13 yılda 11 milyar liralık destek sağladık" diye konuştu.

Barajlardaki doluluk oranı

Bakan Veysel Eroğlu, bir gazetecinin barajlardaki doluluk oranını sorması üzerine, "Bu konuda bir problem yok. Barajlarımızın çoğu yüzde 50 nispetinde doldu. Zaten gerekli tedbirleri almıştık. İçme suyu çok önemli. Susuzluk hakikaten çok büyük sıkıntı. Su, medeniyettir. Su olmazsa medeniyet olmaz" yanıtını verdi.

Geçmiş yıllarda, Ordu'da olduğu gibi 76 şehirde de su problemi bulunduğuna dikkati çeken Eroğlu, şunları kaydetti:

"Ordu'dan Afyonkarahisar'a, Şırnak'tan, Mardin'den Edirne'ye, İzmir'den Sinop'a, Sinop'tan da Mersin'e kadar bütün su sıkıntısı çeken yerlerimiz için İstanbul da dahil olmak üzere büyük projeler hazırladık. Bütün bu şehirlerde, 2050-2060 yıllarına kadar su problemi olmayacak şekilde çözüm ürettik, yatırımlar yaptık. Sadece şu dönemde Cumhuriyet tarihinde, belki Osmanlı dönemi de dahil olmak üzere en büyük su temin projelerini yapıp gerçekleştiren hükümetiz."

Yapılan projeler sayesinde şu ana kadar 41 milyon kişiye ilave su verdiklerine işaret eden Eroğlu, "İçme suyu açısından bir sıkıntı yok. Sulama barajlarımız ise yüzde 55 nispetinde dolu. Onda da herhangi bir problem yok. Enerji barajlarımız da yüzde 60 nispetinde dolu. Hidroelektrik üretimi için de bir problem yok. Biz bu konuda da çok büyük mesafe kat ettik" değerlendirmesinde bulundu.

Topçam Barajı

Eroğlu, Ordu'nun Mesudiye ilçesindeki Topçam Barajı'nın tamamlandığını söyledi. Barajda herhangi bir problem olmadığını belirten Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bazı yerlerde 'baraj su kaçırıyor' denilmiş. Hiçbir alakası yok, sadece enerji tünelleri ile ilgili birtakım enjeksiyon çalışmaları yapılacak. Sonbaharda bütün mekanik çalışmaları bitti ve işletmeye alınacak. Herhangi bir problem yok. Sadece enerji tünelinde çalışmadığı için zaman içerisinde ufak tefek problem çıkmış ama baraj sapasağlam, çok da iyi bir baraj."

AK Parti İl Başkanı Uğur Çelenk, ziyaret anısına Bakan Eroğlu'na hediye taktim etti.

Ziyaretleri kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ı da ziyaret eden Eroğlu, daha sonra ORKÖY kredisi kullandırılan orman köylülerine sertifika dağıtım törenine katıldı.

Eroğlu, Altınordu ilçesine bağlı Eskipazar Mahallesi'nde yapımı devam eden Karadeniz Bölgesi'nin ilk, Türkiye'nin ise dördüncü olma özelliği taşıyan botanik bahçesi ile Civil Irmağı üzerinde inşa edilen Mostar Köprüsü'nde incelemede bulundu.

Bakan Eroğlu, Ordu Valiliği Toplantı Salonu'nda basına kapalı gerçekleştirilen koordinasyon toplantısına da katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Veysel Eroğlu AK Parti Türkiye Ordu Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title