Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman köylüsüne sağladıkları desteklere ilişkin, "2014 yılı sonuna kadar 137 binden fazla aileye yaklaşık 190 milyon liralık faizsiz kredi desteği sağladık" ifadelerini kullandı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman köylüsüne sağladıkları desteklere ilişkin, "2014 yılı sonuna kadar 137 binden fazla aileye yaklaşık 190 milyon liralık faizsiz kredi desteği sağladık" ifadelerini kullandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Orman Genel Müdürlüğü'nce (OGM), ormanlar üzerindeki baskıyı azaltmak ve orman köylüsünün hayat kalitesini yükseltmek amacıyla köyde yaşayan vatandaşlara "güneş enerjisinden su ısıtma sistemleri" desteği sağlanacağı duyuruldu.

Bakan Eroğlu, OGM'nin orman köylüsüne ekonomik maksatlı gelir getirici projelerde kredi ve hibe desteğinde bulunulduğunu belirterek, "Yaptığımız bu tür desteklemelerle orman köylüsünün gelir seviyesini artırmayı, orman- halk ilişkilerini iyileştirmeyi,  ormanlar üzerindeki baskıyı azaltmayı ve ormanların sürdürülebilir yönetimini sağlamayı hedefliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Orman köylülerinin hayat kalitelerini yükseltmek için sosyal maksatlı ferdi destekler sağlandığını aktaran Eroğlu, bu desteklerden birinin de güneş enerjisinden su ısıtma sistemleri olduğunu bildirdi. Bu proje çerçevesinde verilen desteğin faizsiz olduğu ve 3 yılda, 3 taksitte geri ödemesinin sağlandığını kaydeden Eroğlu, güneş enerjisi ile su ısıtma sisteminin ilk kez 2004 yılında uygulanmaya başlandığını hatırlattı.

Eroğlu, açıklamasında, "Konya Hadim ve Akören ilçelerinde başladığımız bu proje ile ilk olarak 4 orman köyünde 31 aileye destek vermiştik. O günden 2014 yılı sonuna kadar ise 137 binden fazla aileye yaklaşık 190 milyon liralık faizsiz kredi desteği sağladık" ifadelerine yer verdi.

"2015'te 2 bin 203 aileye 3,9 milyon liralık destek"

Orman köylüsüne sağlanan bu desteğin en önemli faydalarından birisinin de ormanlar üzerindeki baskının azaltılması olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu, şunları belirtti:

"137 binden fazla aileye sağladığımız bu yenilenebilir enerji desteği ile 685 bin ster yakacak odun tasarrufu sağlandı. Ayrıca bu proje ile 68 bin 500 dekar orman alanının yakacak maksatlı odun temini dolayısıyla yok olmasının önüne geçildi ve 500 bin ton karbon yutağı muhafaza edildi. En önemlisi ise orman köylülerimizin hayat kaliteleri iyileştirilmiş oldu. Güneş  enerjisinden su ısıtılması projesi çerçevesinde de 2015 yılında orman köylerimizde yaşayan 2 bin 203 aileye 3,9 milyon liralık destek vermeyi hedefliyoruz ve bu hedef doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Orman köylülerine her alanda destek vermeye devam edeceklerini aktaran Eroğlu, "Biz onlarla hasım değil hısım olacağız. Ormanların sürdürülebilir olarak yönetilmesi için bunu gerekli görüyorum. Bu çerçevede 2016 yılından itibaren orman köylülerimizin elektrik ihtiyaçlarının güneş enerjisinden karşılanması için de çalışma başlattık ve bu çalışmalar devam ediyor" değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Orman Genel Müdürlüğü Veysel Eroğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title