Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, koalisyon dönemlerinde bütün dünyada ülkelerin baş aşağı gittiğini söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, koalisyon dönemlerinde bütün dünyada ülkelerin baş aşağı gittiğini söyledi.

Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Çay ilçesindeki Taş Han'da çiftçilerle kahvaltı programında buluştu.

Burada konuşan Eroğlu, Eber Gölü'nün kurtarılması için Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş'a talimat verdiklerini bildirdi.

Eber'in, Çay, Sultandağı ve Bolvadin'e hayat veren bir göl olduğuna değinen Eroğlu, "Onu da Allah'a şükür kurtardık. Hatta 'Eber kirlenmesin' diye Afyonkarahisar'da çok muhteşem, dünyanın en ileri, biyolojik atık su arıtmasını kurduk. Su o kadar temiz ki şimdi o suyu Akarçay'a bile vermeyeceğiz, sulamada kullanacağız" diye konuştu.

Bunların Türkiye'de ilk defa yapıldığını anlatan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Bunları ancak biz yaparız. Onlar konuşur, AK Parti yapar. Geçmişte de hükümetler vardı, kim ne yaptı? Hastane yapıldı mı? Okullar yapıldı mı? Bu tarihi eser çöplüktü, burada toplantı yapıyoruz, insanın ruhu açılıyor. İşte eski Türkiye çöplük, yeni Türkiye işte böyle tarihi mekan. Eski Türkiye'de çöplüklerden, hastalıklardan geçilmezdi, şimdi istediğiniz hastaneye gidiyorsunuz. Türkiye'nin en modern hastanesini kurduk, size hizmet ediyor. Türkiye'de sağlıkta nereden nereye geldi."

"Biz geçici bir hükümetiz, AK Parti hükümeti değiliz" diyen Eroğlu, "Dolayısıyla eğer vatanı, milleti seviyorsanız taşın altına elinizi koyacaksınız. Yoksa dışarıdan, sırça köşkten ahkam kesmek yok öyle" ifadelerini kullandı.

"Futbol takımı tutar gibi parti tutmayın"

Eroğlu, Afyonkarahisar'daki CHP'lilerin de vatana, millete son derece bağlı insanlar olduğunu belirterek, Çay'daki CHP'li vatandaşlarla CHP'nin anlayışının taban tabana zıt olduğunu ifade etti.

"Futbol takımı tutar gibi parti tutmayın" diyen Eroğlu, şunları kaydetti:

"Bir bakın size uyuyor mu, frekansı sizle aynı frekansta mı, taban tabana zıt. Bırakın, tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet diyen, her yerde Türkiye'yi büyük hedeflere taşımak isteyen AK Parti'ye oy verin, istikrara oy verin. Bu mesele kati suretle parti meselesi olmaktan çıktı, kesinlikle parti meselesi değil. Neden? Çünkü Türkiye yükselince, hele IMF'ye bile borcunu ödeyince, bir de gözünü açıp mazlum milletlere el uzatınca, batı dedi ki 'Türkiye çok oluyor, önünü keselim'. 'Ne yapalım, terör örgütlerini besleyelim'. Kimler besliyor biliyor musunuz, arkalarında kimler var? Arkasından dediler ki 'Tek başına iktidar olmasın, koalisyon olsun'. Çünkü koalisyon dönemlerinde bütün dünyada ülkeler baş aşağı gider. İngiltere'de yüzde 54 katılım var, onun yüzde 34'ünü alan hükümet oldu. Ama bizde yüzde 41 alıyorsun, Avrupa'daki en yüksek oran. Ona göre yine tek başına hükümet olamıyorsun. İşte parlamenter sistemin aksaklığı. Batıda kesinlikle Türkiye, millet düşmanları, Türkiye'nin önünü kesmek isteyenler, 'İstikrar bozulsun, Türkiye geri kalsın' diye düşünüyor."

Eroğlu, 1 Kasım'ın Türkiye tarihinde bir milat olacağına işaret ederek, "Bunu yazın bir kenara. Türkiye 2023 yılında dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına girecek. Bütün silahlarını kendisi yapar hale gelecek veya Türkiye'de istikrar bozulacak. Onların niyeti, 'Türkiye Irak'a ve Suriye'ye dönsün'. Ama onların bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı var" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Veysel Eroğlu Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title