Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Marmara, Ege ve Antalya'ya kadar olan kıyı kesiminde bugünden itibaren, özellikle cuma günü kuvvetli yağış geleceğini söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Marmara, Ege ve Antalya'ya kadar olan kıyı kesiminde bugünden itibaren, özellikle cuma günü kuvvetli yağış geleceğini söyledi.

Bolvadin İmam Hatip Lisesi Uygulama Cami'nin açılışını gerçekleştiren Eroğlu, ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Beklenen yağışlarla ilgili bir soru üzerine Eroğlu, "Dün bütün birimlere talimat verdim, bilhassa Devlet Su İşlerine. Marmara, Ege ve Antalya'ya kadar olan kıyı kesiminde bugünden itibaren, bilhassa cuma günü kuvvetli bir yağış geliyor. Bunlara karşı herkesin tedbirli olması gerekiyor" dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, valilikler, belediyeler ve Devlet Su İşlerine yazılı uyarı gönderildiğini belirten Eroğlu, şunları söyledi:

"Kamu kurumlarının herhangi kesite müsaade olmayan menfez köprü varsa onları açması lazım. Tıkanan yerler varsa, şişe ağzı dediğimiz bazı kesitler var, onlarda su kabarıyor, geçmişte yapılmış köprülerde menfezlerde hatalar var, onların önlerinin açılması lazım. Vatandaşlar da dikkatli olursa inşallah bir sıkıntı olmadan atlatırız. İnşallah bir felaket, can, mal kaybı olmaz diye düşünüyorum."

- "Rumlar hayal görüyor"

Eroğlu, KKTC ile BM'nin ortak hazırlayarak Türkiye ile paylaştığı iddia edilen bir belgeye göre, Türkiye'den giden suyun KKTC'de mülk fiyatlarını artıracağı, böylece Rumlar'ın müzakere masasında talep ettiği toprakları almasının zorlaşacağı yönündeki haberlere ilişkin bir soru üzerine şunları söyledi:

"Rumlar hayal görüyor. Orası Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, dolayısıyla kendilerine baksalar iyi olur. Orada biz 'Bu su barış suyu' diye su veriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Mustafa Akıncı ile onlara hep belirttik, bu su hayat için var. Dolayısıyla böyle sudan bahanelerle bir takım hususları dile getirmesinler. Bunlar sudan bahanelerdir" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Veysel Eroğlu Marmara Antalya Ege Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title