Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,Türkiye'de su şebekelerinde ortalama yüzde 43'lük bir su kaybı olduğunu, bunun bazı boruların çok eski olmasından kaynaklanan kaçaklar ve parsel bağlantılarındaki hatalardan ortaya çıktığını belirterek, "Ülke genelinde yılda 2 milyar metreküp su, boşuna kayboluyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'de su şebekelerinde ortalama yüzde 43'lük bir su kaybı olduğunu, bunun bazı boruların çok eski olmasından kaynaklanan kaçaklar ve parsel bağlantılarındaki hatalardan ortaya çıktığını belirterek, "Ülke genelinde yılda 2 milyar metreküp su, boşuna kayboluyor. Bunun için yönetmelik çıkardık" dedi.

Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'da bir termal otelde düzenlenen AK Parti 2. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı'na katıldı.

Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, günümüz belediyecilik anlayışının ilk defa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı döneminde başladığını söyledi.

Daha önce belediyelerin üretemez, çöpleri toplayamaz, maaşları dahi ödeyemez halde olduğunu anlatan Eroğlu, "Hatta biliyorsunuz İstanbul'da sayın Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığı döneminden önce çöp dağları vardı" ifadesini kullandı.

O dönemde yaşadığı bir anısını anlatan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Bir gün yurtdışından konferans için yabancı misafirler gelmişti. Onlara tarihi mekanları gezdirirken, bir sokağa girdik. Çöp dağları var, utandım. Öbür sokağa doğru yönlendirmeye çalıştım, yabancı misafirler baktı, orada da çöp dağları var. Alaycı bir şekilde güldüler. Hakikaten yüreğime işlemişti. 5 yıldızlı otelde su yoktu. İstanbul'un hali buydu. Her taraf çöp dağlarıydı."

Eroğlu, belediyelerin en büyük vazifesinin, sağlıklı bir alt yapının tesis edilmesi ve kentin su ihtiyacının karşılanması olduğunu vurgulayarak, her belediyenin mutlaka en azından 30 yıl sonrasının ihtiyaçlarını karşılayacak tesisleri kurması gerektiğini aktardı.

"Ülke genelinde yılda 2 milyar metreküp su, kayboluyor"

Bu plan çerçevesinde şebekelerin yenilenmesi ve eksik bölgeler varsa onların tamamlanması gerektiğine dikkati çeken Eroğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye'de su şebekelerinde ortalama yüzde 43'lük bir su kaybı var. Bu bazı boruların çok eski olmasından kaynaklanan kaçaklar ve parsel bağlantılarındaki hatalardan ortaya çıkıyor. Ülke genelinde yılda 2 milyar metreküp su kayboluyor. Bunun için yönetmelik çıkardık. Bu su kayıplarını en kısa zamanda azaltmak istiyoruz. Bu konuda Devlet Su İşleri marifeti ile her türlü su kaynağının belirlenmesi, hatta arıtma tesisi ve isale hatları yapımı konusunda ne tür talep varsa yardımcı olmak Bakanlık olarak bizlerin boynunun borcu. Mesela, en kötü kurak dönemleri dikkate almadan İstanbul'da bir çalışma yapsaydık geçen sene İstanbul'da su yoktu. Bir şehrin susuz kalması asla kabul edilemez. Hatta tek noktadan değil, belki birkaç noktadan şehrin beslenmesi lazım. Bunu özellikle sizlerden istirham ediyoruz."

7 Haziran seçim sonuçları

Daha sonra söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki de 7 Haziran seçimleri sonucuna AK Parti olarak sevinmediklerini söyledi.

Vatandaşın da sonuçtan memnun kalmadığını dile getiren Özhaseki, "Bizim dışımızda herkes sonuçlara sevindi. Yüzde 12-13 oy alanlar sevindi. Davul zurna ile gezdiler ortalıklarda" diye konuştu.

Özhaseki, ana muhalefet partisinin de önceki seçimlere göre gerilediği halde sonuçlara sevindiğini belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

"Bir gün olsun bu üç parti 'niye bu haldeyiz' diye düşünmedi. Hiç kimse özeleştiri yapmadı. Yaptılarsa da biz duymadık. Ama biz iki aya yakın genel merkezde yapılan toplantılarda, bu sonucu irdeledik. Sayın Genel Başkanımız başkanlığında toplandık. Teşkilatlardan gelen raporlar irdelendi. Bütün milletvekillerimizi guruplar halinde Başbakanımızın da katıldığı toplantılarda dinlendi. Batılı gözüyle bakarsanız 7 Haziran seçim sonuçları çok süper. Yüzde 41, üç dönem iktidar olmuşsunuz. AB standartlarında bir rekordur bu ama bizim için öyle değil. 'Niye yüzde 50'lerde olmadık' diye sorgulamamız lazım. Yeniden tek başına iktidar olmanın yollarını gördük. Tekrar çalışmalara başladık."

Bakan Veysel Eroğlu, daha sonra İmaret Cami Çevresi, Tuz Pazarı ve Uzun Çarşıda esnafı ziyaret etti.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Özhaseki Veysel Eroğlu Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title