Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yakın "Yakın zamanda dünyada en önemli şey, gıda güvenliği olacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yakın "Yakın zamanda dünyada en önemli şey, gıda güvenliği olacak. Afyonkarahisar'ı ve Türkiye'yi, gıda üretimi ve ihracatı yapan bir ülke haline getirdik" dedi.

Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde, Cumhuriyet Meydanı'ndan düzenlenen Yedikapı Barajı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, eğitim, sağlık ve ulaşım alanlarında Türkiye'de çok büyük değişim ve dönüşüm yaşandığını söyledi.

Bu yatırımları en iyi gurbetçilerin fark ettiğini dile getiren Eroğlu, Afyonkarahisar'ın çehresinin de değiştiğini anlattı.

Eroğlu, hükümetin eski Türkiye'yi değiştirmek için çok gayret ettiğini belirterek, "Değişimde en büyük gayreti başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yaptı. İstanbul'da Erdoğan'dan önce sokaklarda çöp dağları vardı hatta çöp dağları patlaması olmuştu. Ümraniye'de 38 vatandaşımız bu olayda hayatını kaybetmişti. Literatüre 'vahşi çöp alanı Türkiye' diye geçmişti. Utandık" diye konuştu.

Türkiye'nin yarı kurak iklim bölgesinde olduğunu anımsatan Eroğlu, bu bakımdan tarımın büyük önemi bulunduğunu vurguladı.

Bakan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Yakın zamanda dünyada en önemli şey gıda güvenliği olacak. Afyonkarahisar'ı ve Türkiye'yi, gıda üretimi ve ihracatı yapan bir ülke haline getirdik. Türkiye, bütün dünyayı besleyecek bir potansiyele sahip ancak altyapı, sulama, baraj ve göletler, sulama tesisleri gerekiyor. Allah'a şükür bu konuda rekorlara imza attık. Bin günde bin gölet ve sulamayla rekora imza attık. Dünyada bu bir rekordur."

Kaynak: AA / Yerel

Veysel Eroğlu Emirdağ Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title