Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, milletten alınan vergilerin yine millete hizmet olarak döndüğünü belirterek, "Bize gökten yağmur gibi para yağmıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, milletten alınan vergilerin yine millete hizmet olarak döndüğünü belirterek, "Bize gökten yağmur gibi para yağmıyor. Biz, sizden aldığımız vergilerden topladığımız paralarla bu hizmetleri yapıyoruz" dedi.

Eroğlu, Muğla'da inşa edilecek tesislerden 21'inin açılış, 8'inin ise temel atma töreninde yaptığı konuşmada, bakanlıklarının Muğla'da ve Türkiye'de yürüttüğü çalışmalarla destan yazdığını söyledi.

Geçmişte bir göletin, 22 yılda 45 milyon liraya zor yapıldığını hatırlatan Eroğlu, şimdi 18 ayda 4,5 milyon liraya aynı işi yaptıklarını, bundan devletin ve milletin büyük kazanç sağladığını kaydetti.

Düzenlenen tören ile Muğla'da 78 milyon 910 bin lira yatırım bedelli 28 tesisin temelini atarak, açılışını gerçekleştireceklerini belirten Eroğlu, temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesisler ile 25 bin 152 dekar zirai arazinin sulamaya açılacağını, 13 bin 846 metre irtibat yolu yapımı ve asfaltlanmasının gerçekleştirileceğini dile getirdi.

Muğla'ya hizmet etmekten mutlu olduklarını anlatan Eroğlu, ormanlık alanlardaki doğal yetişen zeytin ağaçlarının aşılanacağını ve bu ağaçların köylülerin gelir kaynağı olacağını bildirdi.

Devlet ormancılığından millet ormancılığına geçmeye karar verdiklerini ifade eden Eroğlu, dikim ve bakım masraflarını kendilerinin karşılayacağını, ağaçların verdiği meyvelerin gelirinin ise köylüde kalacağını belirtti.

"Milletin taleplerini gönlümüze yazıyoruz"

Tek amaçlarının millete hizmet etmek olduğunu belirten Eroğlu, "Sizin taleplerinizi kalbimize, gönlümüze, aklımıza yazıyoruz. 17 bin 500 kilometre yol nasıl yapılıyor? Muğla'da muazzam bir eğitim ve araştırma hastanesi yapılıyor. Muğla'nın diğer ilçelerinde yapılanlar var. Peki bu paralar nereden geliyor? Ben size söyleyeyim. Bize gökten yağmur gibi para yağmıyor. Biz, sizden aldığımız vergilerden topladığımız paralarla bu hizmetleri yapıyoruz" dedi.

Vatandaştan topladıkları paralara sahip çıkarak hizmetleri yaptıklarına işaret Eroğlu, "Bu ülkeye ne yapıldıysa AK Parti yaptı. Paradan 6 sıfırı atan, IMF'e olan 23,5 milyar dolar borcu ödeyen, gelirlerin yüzde 86'sı faize gidiyordu. Faiz lobisinin hortumlarını kesen, enflasyon canavarını yok eden, vatandaşa olan zorunlu tasarruf ve KEY borçlarını ödeyen AK Parti'dir. İşte esas milliyetçilik bu. Başkalarının önünde başı dik olmaktır. Öyle el pençe divan durarak para dilenmek değildir" diye konuştu.

Daha önce toplanan vergilerin yüzde 86'sının tamamen faiz olarak ödendiğine dikkati çeken Eroğlu, şöyle konuştu:

"Nasıl oluyor bu? Çünkü devletin 9 ay kısa vadeli borçlanma faizi yüzde 63 idi. Yüzde 63'e bütçe dayanır mı? Dayanamadı, iflas etti. Ama şimdi faizler tek rakama indi. Enflasyon canavarı yok edildi. Paradan 6 sıfır atıldı. Merkez Bankası dövizle dolduruldu. Yatırımlar bu sayede yapılıyor artık. Yatırımların kaynağı budur. Biz de bu faizi ödemeye devam etseydik, ilaçla ilgili soygun devam etseydi, bu yatırımların hiçbiri yapılamazdı. Ne 17 bin 500 kilometre yol, ne şehir hastaneleri, ne ambulans uçak, ne havalimanı, ne ambulans helikopter görebilirdiniz havada. Ne yollar ne barajları ne sulamalar ne dere ıslahları olurdu. Bizim buradan 720 katrilyon kazancımız var. İşte biz de bunu yapıyoruz. Şimdiye kadar aşağı yukarı 900 katrilyonluk yatırım bu ülkeye yapılmış. Yüzde 90'ı da faiz ve ilaç lobisinden kazandığımız ile oldu."

Törende, Muğla Valisi Amir Çiçek, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Ali Rıza Diniz ile Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez de birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu, kentte tesislerin inşaatını yapan firmanın müteahhitlerini çağırarak pazarlık yaptı. Müteahhitden, sözleşmeye konulan tarih ve saate uyulması konusunda taahhüt alan Eroğlu, uyulmaması halinde de ceza olarak okul yapma sözü aldı.

Törende daha sonra Bakan Eroğlu, Vali Çiçek, Orman Genel Müdürü Üzmez ve Devlet Su İşleri Genel Müdürü Diniz, vatandaşların önünde kura çekerek 111 parseli köylülere verdi. Bakan Eroğlu, köylülerden ağaçlara iyi bakılması sözünü aldı.

Programda DSİ'ye ait Girme Sulaması, Yatağan Şerefköy Göleti ve Sulaması ile 6 taşkın koruma tesisinin temeli, Yemişendere, Yatağan Nebiköy Alaşar Köyü Sulaması ile 3 tesis ve 5 taşkın koruma tesisi, Orman Genel Müdürlüğünce yapımı tamamlanan 7 tesis ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapımı tamamlanan Yıldırım Tespit ve Takip Sistemi ve 6 Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonunun da açılışı gerçekleştirildi.

Program sonunda vatandaşlara meyve fidanı dağıtıldı.

Bakan Eroğlu, açılışın ardından AK Parti Milas Seçim Koordansyon merkezine geçerek, buranın açılışını gerkeleştirdi.

Vatandaşlardan 7 Haziran seçimlerinde oy isteyen Eroğlu, AK Parti iktidarıyla Muğla'da hizmet patlaması yaşanacağını dile getirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Veysel Eroğlu Ak Parti Türkiye Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title