Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

"Orman yangınları ile mücadelemizde yeni stratejiler geliştiriyoruz.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman yangınları ile mücadelede yeni stratejiler geliştirdiklerini, 2014'te orman yangınlarına karşı, 24 genel maksatlı helikopter, 6 amfibik uçak ve 11 idare helikopteri olmak üzere 41 hava aracının kullanılacağını bildirdi.

Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye genelinde orman varlığını 21 milyon 700 bin hektara ulaştırdıklarını, 2023 hedeflerinin orman alanlarını artırarak ülke yüzölçümünün yüzde 30'unu ormanlarla kaplamak olduğunu belirtti.

Ormanların yaklaşık yüzde 60'ının yangın riski altında bulunduğunu ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti:

"Orman yangınları ile mücadelemizde yeni stratejiler geliştiriyoruz. 2014 yılı yangın sezonunda, orman yangınlarına karşı 24 genel maksatlı helikopter, 6 amfibik uçak ve 11 idare helikopteri olmak üzere toplam 41 hava aracı kullanılacak. Yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda, Türkiye bulunduğu Akdeniz Havzası ülkeleri arasında orman yangınları ile mücadelede en başarılı ülke haline geldi"

2014-2016 yılları arasında orman yangınlarına karşı etkin mücadele için 15 genel maksatlı helikopter kiralama ihalesinin yapıldığını ve sözleşme imzalandığını aktaran Eroğlu, ihtiyaç duyulan diğer 9 adet genel maksat helikopter kiralama ihalesinin hazırlıklarının ise devam ettiğini belirtti.

Orman yangınları ile havadan mücadele maksadıyla kiralanacak hava araçları ödemeleri için Maliye Bakanlığı tarafından 2014'de kullanılmak üzere özel bütçe kaynaklarından 108 milyar TL ödenek tahsis edildiğini bildiren Eroğlu, OGM'nin yürüttüğü çalışmalar neticesinde, helikopter teslimlerinin Ocak 2020'de başlayacağını, Nisan 2022'de sona ereceğini kaydetti. Eroğlu, bu kapsamda 2020'de 6, 2021'de 10, 2022'de 24 olmak üzere toplamda 40 helikopter teslim alınacağını ifade etti.

-"Alo 177 aranmalı"

Yürüttükleri çalışmalar ve yangına müdahalede kullanılan ekipmanlarla, yangına müdahale süresini kısalttıklarının altını çizen Eroğlu "Yangın başına zarar gören alan miktarını azalttık. Ülke genelinde orman yangınlarına müdahale süresini 18 dakikaya indirdik. Bu süreyi 2015'te 15 dakikaya indirmek için çalışıyoruz. 2013 yılında orman yangınları ile mücadelede 11 bin yangın işçisi, 700 yangın uzmanı, 5 bin memur ve 2 bin 300'de teknik eleman olmak üzere 19 bin personel görev aldı. Ayrıca, 2013 yılında orman yangınlarına karşı 43 hava aracı ve 2 bin 282 kara aracı görev aldı" ifadesini kullandı.

Orman yangınlarına karşı farkındalığı arttırmak maksadıyla gönüllü sivil toplum kuruluşları ile de işbirliği yaptıklarını belirten Eroğlu, şunları kaydetti:

"Orman yangınlarının çıkış sebebi büyük oranda insan kaynaklı. Bu nedenle Bakanlığım ve bizler, vatandaşlarımızı orman yangınlarına karşı bilinçlendirmeye devam ediyoruz. Orman yangınlarına karşı mücadele edecek personelin de eğitimine büyük önem veriyoruz. 2014 yangın mevsiminde çıkacak yangınlara karşı gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Alo 177 ihbar hattı orman yangınları hususunda çok önemli. Hava sıcaklığının yüksek olduğu dönemlerde daha dikkatli olunmalı ve yangın görüldüğünde bu hat aranmalı." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title