Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

"2003 2013 yılları arasında Bayat ilçesinde erozyonla mücadele ve ağaçlandırma çalışmaları çerçevesinde, 29 bin 770 dekar alanda 4 milyon 365 bin fidan toprakla buluşturuldu"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2003-2013 yılları arasında Bayat ilçesinde erozyonla mücadele ve ağaçlandırma çalışmaları çerçevesinde, 29 bin 770 dekar alanda 4 milyon 365 bin fidanın toprakla buluşturulduğunu bildirdi.

Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Bayat ilçesini durmadan yorulmadan hak ettiği yatırımlara kavuşturmak için çalıştıklarını belirterek, Bayat'a son 11 yılda yaptıkları yatırımlarla büyük gelişim sağladığını kaydetti.

Son 11 yılda Afyonkarahisar'ın görülmemiş bir hızda geliştiğine değinen Eroğlu, şunları ifade etti:

"Bu gelişmeden Bayat'da payını aldı. Bayat, altyapısı, suyu, barajları, tarımı, ulaşımı, ormanları, eğitim kurumları, üniversitesi ve sosyal hayatıyla hak ettiği çehreye kavuştu. Bu dönemde Bayat'a muhteşem kamu yatırımları yapıldı. Böylece ilçenin mevcut eksikleri giderildiği gibi uzun vadede ortaya çıkacak ihtiyaçlarını karşılama yolunda da büyük bir adım atıldı. Bakanlığına bağlı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Bayat'a iki yeni tesis kazandırıldı ve bir adet rekreasyon çalışması tamamlandı. Bugün yapımı devam eden 1 adet, proje safhasında 3 adet yeni tesis bulunuyor. DSİ yatırımları kapsamında Bayat'ta ilçe merkezi 2. Kısım Taşkın Koruma Tesisi, İlçe Merkezi İleri İçmesuyu Arıtma Tesisi ile 30 dekarlık alanda yapılan Bayat Göleti Rekreasyonu tamamlandı. Bitirilen bu işler için 9 milyon 880 bin lira yatırım yapıldı. Derbent Göleti ve Sulaması inşaatını da tamamladık. Bayat'a kalıcı eserler kazandırmak için çalışmalarımız son hızla sürüyor. Bu maksatla başlatılan ve 2 bin 290 dekar araziyi sulayacak, 7 milyon 185 bin lira yatırım bedeli olan Derbent Göleti ve Sulaması inşaatını tamamladık ve barajda su tutmaya başladık. Ayrıca taşkın zararlarının önüne geçmek için planlanan Aşağıçaybelen Köyü Taşkın Koruma Tesisi, İmrallı Köyü Taşkın Koruma Tesisi ile Derbent Köyü Taşkın Koruma Tesisi projelerini an kısa zamanda hizmete alacağız."

-"Bayat'ın havası da teknolojik olarak gözleniyor"

Eroğlu, Mülga Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Bayat'ta çevre ve altyapı projeleri için toplam 415 bin lira maddi destekte bulunulduğunu ve 1 adet özel sıkıştırmalı çöp kamyonu hibe edildiğini vurgulaydı.

İnşası devam eden içme suyu şebeke inşaatı sayesinde Bayatlı vatandaşların su sıkıntısından kurtulacağını belirten Eroğlu, şunları bildirdi:

"Aynı zamanda arsenik arıtma tesisi ile de sağlıklı içme suyuna kavuşacak. Bayat içme suyu şebeke inşaatı 4 bin 650 metre uzunluğa terfi hattı ile 43 bin 350 metre şebeke hattından oluşuyor. Bayat'ın havası da teknolojik olarak gözlendiğini ve Bayat'a, 2010-2011 döneminde Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından, hava tahmininde bulunmak ve erken uyarıları daha isabetli yapmak için meteorolojik gözlem istasyonu kuruldu. Bayat yapılan çalışmalarla artık daha yeşil bir görünüme kavuştu. 2003-2013 yılları arasında Bayat'ta erozyonla mücadele ve ağaçlandırma çalışmaları çerçevesinde, 29 bin 770 dekar alanda 4 milyon 365 bin fidan toprakla buluşturuldu. 2013 yılında karayolu ağaçlandırması kapsamında 250 bin fidan ise yol kenarına dikildi. Ayrıca Bayat'ta ülke çapında başlattığı ağaçlandırma seferberliği kapsamında 1 adet şehir ormanı, 1 adet bal ormanı, Yüreğil ve Derbent'te 2 adet köy ormanı ve 2 adet şehitler ormanı tesis ettik. Diğer yandan Orman köylülerini desteklemek ve ormancılığı geliştirmek için Bayat'ın orman köylerinde yaşayan 208 aileye 1 milyon lira ferdi kredi verildi." - Afyon

Kaynak: AA / Yerel

veysel eroğlu derbent Yerel Haberler

title