Haberler

Afyonkarahisar'a, 284 Milyon Liralık Yatırım Yapıldı

Güncelleme:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2003-2013 yılları arasında Afyonkarahisar'a, 284 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiğini bildirdi.

Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalarla yeni sağlık tesislerinin yapımı, personel sayısının, hastanelerin tıbbi cihaz kapasitesinin artırılması ve hasta yataklarının nitelikli hale getirilmesinde dev yatırıma imza atıldığını, Afyonkarahisar'ın bir uçtan diğer uca sağlık tesisleriyle donatıldığını belirtti.

Sağlık Bakanlığının yaptığı yatırımlar ile Afyonkarahisar'da, ambulans filosunu genişlettiğini aktaran Eroğlu, şunları kaydetti:

"Artık Afyonkarahisarlılar aile hekimine, ilaca daha kolay ulaşıyor. Evde dahi sağlık hizmeti sunuluyor. 'Alo 182 Randevu Sistemi' gibi devrim niteliğindeki yeniliklerle vatandaşlarımızın sağlık çilesine son verdik. Hayata geçirilen projelerle sağlık alanında yeni bir anlayışı ortaya çıkardık. Bu yatırımlar arasında 400 kişi kapasiteli Devlet Hastanesi, Dinar Devlet Hastanesi Acil Polikliniği, Şuhut Devlet Hastanesi, Çay Devlet Hastanesi, 6 aile sağlığı merkezi, 4 sağlıkevi olmak üzere toplamda Afyonkarahisar'a 21 yeni sağlık tesisi yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından 2003-2013 yılları arasında gerçekleştirilen özverili çalışmalarla Afyonkarahisar'a, 284 milyon liralık yatırım gerçekleştirildi. Sağlık alanında dev yatırımlara imza atıldı. Hastanelerimizde teknik donanım eksikliği sona erdi. Son teknolojiyi takip ederek, cihaz yatırımı yaptık. Afyonkarahisar'da yeni hastanelerle artık vatandaşımızın sağlığı emin ellerde. İnsan hayatını her şeyden çok önemseyen bir sağlık anlayışıyla hareket ediyoruz. Yani sağlık politikalarımızla hastanelerimizi yeniliyoruz, sağlık personeli ihtiyacını gideriyoruz."

Sağlık alanında yapılan güzel çalışmalarla Afyonkarahisar'da dönüşümlerin yaşandığını vurgulayan Bakan Eroğlu, "Vatandaşlar hastane yolunda, hastane önünde kuyruklarda beklemekten neredeyse hayatını kaybediyorken şimdi istediği yerde tedavi olabiliyor ve istediği yerden ilaç alabiliyor. Yoğun bakım ünitelerindeki yatak sayısını artırdık. Afyonkarahisarlılar, hastanelerde koğuşlarda yatarken şimdi 5 yıldızlı hastanelerde tedavi oluyorlar, hastanelerimiz otel konforuna ulaştı" değerlendirmesinde bulundu.

Eroğlu, yatağa bağımlı hastaların, hastanede yapılması zorunlu olmayan tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarının ev ortamında yapılması, hastanede kalış sürelerinin kısaltılması için 2010 yılında "Evde Sağlık Hizmeti" uygulaması başlattıklarını anımsatarak, şöyle devam etti:

"Afyonkarahisar'da bugüne kadar 5 bin 879 hastanın evde bakım ve rehabilitasyon hizmetinden yararlanmasını sağladık. Acil durumlarda vatandaşımızın imdadına yetişmek için 112 acil servislerinde devrim niteliğinde yenilikler yaptık. Kar paletli ambulans, helikopter ve uçak ambulans, deniz ambulansı yatırımlarımızla hastalarımıza her koşulda ulaşabilmeyi sağladık. Afyonkarahisar'da 112 acil istasyon sayısını 14'ten 30'a, 112 acil ambulans sayısını ise 16'dan 52'ye çıkardık."

Kaynak: AA / Yerel

Sağlık Bakanlığı Veysel Eroğlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title