Haberler

Eroğlu: AKÜ İçin Her Türlü Desteği Verdik

Güncelleme:

Bakanı Eroğlu, AKÜ için yeni fakültelerin açılmasından, yeni tesislerin kazandırılmasına kadar gerekenleri yaptıklarını bildirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi  için yeni fakültelerin açılmasından, yeni tesislerin kazandırılmasına, akademisyen sayısının artırılmasından, yeni merkezlerin kurulmasına kadar gerekenleri yaptıklarını bildirdi.

Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, son 11 yılda Afyonkarahisar'da yapılan yatırımların meyvelerinin toplanmaya başladığını, dev yatırımlarla çağ atlayan Afyonkarahisar'da bu yatırımlardan AKÜ'nünde nasibini aldığını ve eğitimin parlayan yıldızı olduğunu belirtti.

Bugüne kadar AKÜ için her türlü desteği verdiklerini ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti:

"AKÜ için yeni fakültelerin açılmasından, yeni tesislerin kazandırılmasına, akademisyen sayısının artırılmasından, yeni merkezlerin kurulmasına kadar gereken ne varsa yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Üniversiteler bulundukları şehirlerin dışarıya açılan penceresidir. Afyonkarahisar'a kazandırılan her tesis dolaylı olarak üniversiteye de yarar sağlıyor. Yakın zamanda üniversiteye yeni fakülteler ve yeni binalar kazandırıldı. Diş Hekimliği Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Merkez Kütüphane, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Antrenman Salonu ve Spor Tesisleri başta olmak üzere bir çok yeni birim hizmete açıldı."

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim alanında yapılan 26 milyon 641 bin lira bedelli yatırımların hizmete sunulduğunu bildiren Eroğlu, bu kapsamda Afyonkarahisar merkezde 6 adet İlköğretim Okulu'na toplamda 77 derslik, 3 adet anaokuluna 15 derslik ve 2 adet liseye de spor salonu yapıldığını, Afyonkarahisar merkez dışında kalan yerleşim birimlerinin de eğitim alanındaki eksiklikleri giderilerek 117 dersliğin hizmete sunulduğunu kaydetti.

Bolvadin Ortaöğretim Öğrenci Yurdu, Dinar Merkez İlköğretim Okulu Pansiyonu, İhsaniye Halk Eğitim Hizmet Binası ile Şuhut Halk Eğitim Merkezi'nin de eğitime açıldığını ifade eden Eroğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Afyonkarahisar'a 21 milyon liralık yatırım gerçekleştirildiğini vurguladı.

Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Afyonkarahisar'da hizmete açılan 123 dev tesis kapsamında eğitime açılan Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın inşa ettiği 21 milyon 339 bin liralık yatırım bedelli 536 öğrenci kapasiteli Emirdağ Kız Öğrenci Yurdu ile Şuhut'ta hizmete alınan 300 kişilik Prefabrik Öğrenci Yurdu'nun da hizmete açılan tesisler arasında yer aldığını anımsattı.

Kaynak: AA / Yerel

Veysel Eroğlu Şuhut Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title