Haberler

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Tüfekci Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, "Hem İstanbul'a hem de Ankara'ya neredeyse eşit mesafede olan Bolu'nun artık bir doğa turizmi şehri olması konusunda önemli adımlar atacağız" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, "Hem İstanbul'a hem de Ankara'ya neredeyse eşit mesafede olan Bolu'nun artık bir doğa turizmi şehri olması konusunda önemli adımlar atacağız" dedi.

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda bakanlığa bağlı birimlerin yöneticileriyle bir araya gelen Tüfekci, yaptığı konuşmada, yüzde 65'e yakın alanı ormanlarla kaplı olan Bolu'nun tabiat varlığı açısından Orman ve Su İşleri Bakanlığı için çok önemli olduğunu söyledi.

Tüfekci, kentin sahip olduğu orman ve tabiat varlıklarıyla dünya envanterinde de önemli bir yer tuttuğunu vurgulayarak "Bu anlamda biz Bolu'nun hem milli parklarının hem de ormanlarının önemini kavramış bir bakanlık olarak yatırımlarımızı da hızlandırıyoruz. Devlet Su İşleri de Bolu'da önemli yatırımlar yapıyor. 2002'den 2015'in sonuna kadar 498 milyon liralık yatırım yapmış bulunuyoruz" diye konuştu.

Türkiye'de ormancılıkla ilgili önemli çalışmalar yapıldığına işaret eden Tüfekci, şöyle devam etti:

"Yine ormanın yoğun olduğu Bolu'muzda 2002'den bu yana 25 milyon fidanın üzerinde bir dikim yapıldı. Çok hızlı bir şekilde verimli sonuçlarını da almaya başladık. Bal ormanları kente kazandırıldı. Hem İstanbul'a hem de Ankara'ya neredeyse eşit mesafede olan Bolu'nun artık bir doğa turizmi şehri olması konusunda önemli adımlar atacağız. Zaten bakanlığımız da bu konuda bugüne kadar önemli adımlar attı. Bilindiği gibi Yedigöller'le ilgili yatırımlar yapıldı. Yapmaya da devam edeceğiz. Yine belediyemizle işbirliği içinde Gölcük'te çalışmalar yürüttük. Abant'la alakalı neler yapılabilir konusunu da yarın sabah orada bir inceleme yapacağız."

- "Doğa turizmini öne çıkartmak istiyoruz"

Tüfekci, gerçekleşen toplantının ardından Yedigöller Milli Parkı'nda birtakım incelemelerde bulunacaklarını belirterek, Yedigöller'in ilgi çeken doğa harikası bir yer olduğunu, bakanlıklarının da burayı çok önemsediğini dile getirdi.

Toplantı öncesinde Bolu Belediye Başkanı ve milletvekilleri ile Gölcük Tabiat Parkı'nda inceleme yaptıklarını anlatan Tüfekci, "Orası da çok önemli bir alan. Biz orayı Türkiye ve dünya turizmine de açmak istiyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da Bolu'yu çok önemsiyor. Bizler de yanı yoldan ilerliyoruz. Bolu'muzun doğa turizmi anlamında Türkiye'deki varlığını öne çıkarmak istiyoruz" ifadesini kullandı.

AK Parti Bolu milletvekilleri Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü ile Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın da katıldığı toplantı basına kapalı devam etti.

Kaynak: AA / Güncel

Harun Tüfekci İstanbul Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title