Haberler

Orman Ürünlerinden Milli Ekonomiye Büyük Katkı

Güncelleme:

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, Endüstriyel orman ürünü üretimini destekleyen projeler ile milli ekonomiye de büyük katkı sağlanıyor.

İŞ HACMİ ARTTI

2016 yılında 73 bin 432 ster kağıtlık odun, 900 bin 686 ster lif yonga odunu, 126 bin 981 ster talaş odunu tahsisli olarak, 10 bin ster lif yonga odunu da açık arttırma usulüyle fabrikalara satıldı. İç ve dış piyasalara arz edilen ürünler sayesinde başta nakliyat olmak üzere diğer sektörlerinde iş hacmi arttı.

ÖNEMLİ BİR EKONOMİK KATKI SAĞLIYOR

Tahsisli veya açık arttırmalı satışlarla Batı Karadeniz Bölümü'ndeki kağıt, MDF, sunta, OSB, laminat parke gibi ürünler üreten fabrikalara satılan lif yonga ve kağıtlık odun gibi çeşitli orman ürünleri ile hem doğrudan üretim faaliyetleri işçilik gideri olarak hem de fabrikalara hammadde kaynağı olarak önemli bir ekonomik katkı sağlanıyor.


"PASTADAN EN BÜYÜK PAYI ÇİN ALIYOR"

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu "Dünyada bu alanda ekonomik anlamda çok büyük bir pasta var ve bu pastadan en büyük payı Çin alıyor." dedi.

Eroğlu sözlerini şöyle bitirdi:

"Türkiye olarak biz son yıllarda bu konuda bir çıkış yakaladık ancak bunu yeterli görmüyoruz. Her yıl hedeflerimizi biraz daha yükselterek, pastadan almamız gereken payı artırmak için var gücümüzle çalışıyoruz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Orman Genel Müdürlüğü Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title