Haberler

Orman Şehidi Son Yolculuğuna Uğurlandı

Elazığ Hazar Baba Dağı’nda yangın söndürme çalışmalarında hayatını kaybeden İhsan Yıldırım yapılan törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Elazığ Hazar Baba Dağı'nda yangın söndürme çalışmalarında hayatını kaybeden İhsan Yıldırım yapılan törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Hazar Baba sahasında çıkan yangınla müdahale esnasında orman muhafaza memuru İhsan Yıldırım geçirdiği kaza sonrası şehit olmuştu. Elazığ Orman İşletme Müdürlüğü emrinde görev yapmakta olan şehit İhsan Yıldırım için cenaze töreni düzenlendi. Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü'nde yapılan cenaze törenine, Vali Murat Zorluoğlu, İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, İl Jandarma Alay Komutanı Sefer Resuloğlu, Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, İl Müftüsü Peyami Güngör, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu ve Orman Şehidinin ailesi, yakınlarıyla birlikte çalışma arkadaşları katıldı.

Cenaze töreninde konuşma yapan Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, hem teşkilat olarak hem de Elazığ olarak büyük üzüntü içinde olduklarını söyledi. Polat, "Dün Hazar Baba Dağı'nda devam eden yangında bir arkadaşımızı, ailemizin bir ferdi olan İhsan kardeşimizi şehit verdik. Şehit diyorum bunu bilerek kullanıyorum. Orman yangınlarıyla mücadele ederken hayatını kaybedenler şehit statüsündedir. Vatan savunmasıyla, vatanın toprağını savunmak ve bitki örtüsünü savunmakta değerli ve önemlidir. Orman teşkilatı olarak yıllardır biz bu mücadelede yüzlerce şehit verdik. Bu şehitlerimizin hepsini rahmetle anıyoruz. Bugün burada İhsan ağabeyimizi, ihsan kardeşimizi, ailemizin ferdini ebedi yolculuğa uğurlarken de kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz. Biz biliyoruz ki olar ölü değil Allah'ın katında diridirler. Bu mükafatı öbür dünyada inşallah alacaklardır. Rabbimin takdiri dün artık yangın bitti derken son anda gerçekleşen kazada personelimizi kaybettik. Rabbimin takdiri üzüntümüz büyük. Onun bize emanet ettiği ormanlara, bu dağlara, evlatlarına hep birlikte sahip çıkacağız. Şu anda bu töreni yaparken bile Tunceli'de veya Elazığ'ın başka bir yerinde bizim arkadaşlarımız bu acılarını kalbine gömerek orman yangınlarıyla mücadele ediyorlar. Bu mücadele kutsal bir mücadeledir" dedi.

Konuşmanın ardından İl Müftüsü Peyami Güngör tarafından İhsan Yıldırım için dua okundu. Yapılan dua sonrası cenaze namazının kılınması üzerine Sürsürü Yeşil Camisi'ne gidildi. İl Müftüsü Peyami Güngör tarafından Sürsürü Yeşil Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından İhsan Yıldırımın cenazesi toprağa verilmek üzere Sivrice'nin Kavallı köyüne götürüldü. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Orman İşletme Müdürlüğü İhsan Yıldırım Peyami Güngör Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title