Haberler

Orman Personeline Ağaç Kesme ve Boylama Operatörlüğü Kursu

Konya'nın Beyşehir, Seydişehir, Hüyük ve Derebucak ilçelerinde görev yapan orman personeli ile orman ürünü üretim işlerinde çalışanlara yönelik ağaç kesme ve boylama operatörlüğü kursu düzenlendi.

Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Beyşehir, Seydişehir, Hüyük ve Derebucak ilçelerinde üretim işlerinde çalışan vatandaşlarla teşkilat bünyesindeki orman işletme şefleri, muhafaza memurları ve arazide çalışan yangın işçilerine yönelik olarak Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında ağaç kesme ve boylama operatörlüğü kursu düzenlendi.

Beyşehir Halk Eğitim Merkezi ile Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen kursta, Orman Endüstri Mühendisleri İbrahim Akseki ile Mehmet Yavuz ve Yeşildağ Orman İşletme Şefi Ramasan Arslan tarafından toplam 133 kursiyere verilen kursta, 56 saat olan modül programı pratik eğitimlerinin yanı sıra teorik eğitimler de verildi. Kurs sonunda başarı gösteren kursiyerlere düzenlenen törenle belgeleri verildi.

Eğitimin son bölümüne katılan Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, iş sağlığı ve işçi güvenliğinin son yıllarda tüm dünyada daha da önem kazandığını, bu eğitimlerin artırılarak devam etmesi gerektiğini belirtti. Başıbüyük, bu kursun Beyşehir ve çevre ilçelerinde açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Beyşehir Orman İşletme Müdürü Şambaz Arık ise, mekanizasyondaki yeni gelişmeler, çevreye duyarlı sertifikasyon sistemlerinin gelişmesi, üretim işlerinde standardizasyona uyulmasının ekonomik kayıpları azaltması, kişisel koruyucu ekipman kullanılmasının iş kazalarını azaltıp iş güvenliğini artırması, risk ve çevresel etki değerlendirmeleri gibi gelişmeler, eğitimlerin daha kapsamlı bir şekilde yapılma ihtiyacını ortaya koyduğunu söyledi. Arık, ağaç kesme ve boylama operatörlüğü mesleğinin 21 Mart 2012'de yayımlanan Resmi Gazete'deki ulusal meslek standardına ait tebliğ ile de tescillendiğini belirtirken, Konya Orman Bölge Müdürlüğü'nde bu eğitimlerin ilk olarak Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde verildiğini kaydetti. Arık, orman köylüleri ile işletme müdürlüğü bünyesindeki çalışanlara yönelik verilen bu eğitimin ihtiyaç halinde devamının geleceğini de sözlerine ekledi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Seydişehir Beyşehir Hüyük Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title