Haberler

Orman Köylülerine Bakanlıktan 13 Yılda 22,8 Milyon TL Kredi Desteği

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Mersin’deki orman köylülerinin gelir düzeyini artırmak amacıyla geliştirilen projeler kapsamında, son 13 yılda 22,8 milyon lira kredi desteği verildiği bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Mersin'deki orman köylülerinin gelir düzeyini artırmak amacıyla geliştirilen projeler kapsamında, son 13 yılda 22,8 milyon lira kredi desteği verildiği bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Bakanlığın orman köylerinde yaşayan vatandaşlara destek vermeye ve gelir düzeylerini artırmaya devam ettiği belirtildi. Bakanlık tarafından orman köylerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek amacıyla geliştirilen projelerin ülke genelinde ara vermeden uygulandığı ifade edilen açıklamada, Orman Genel Müdürlüğü'nce bu projelerin devam ettiği Mersin'deki orman köylülerine de kredi desteği verildiği kaydedildi. Bakanlığın, bu kapsamda Mersin'de 2003 yılından bu yana 2 bin 711 aileye güneş enerjisi, 559 aileye süt sığırcılığı, 659 aileye süt koyunculuğu, 675 aileye dam örtülüğü, 216 aileye seracılık, 58 fenni arıcılık ve 13 aileye meyvecilikte olmak üzere toplam 4 bin 891 aileye 22 milyon 800 bin lira tutarında kredi desteği verdiği belirtildi. Açıklamada, 2016 yılı içinde ise Mersin'deki 422 aileye toplam 3 milyon 500 bin lira kredi desteği verilmesinin planlandığı bildirildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bakanlık olarak orman köylülerini de düşündüklerini, onların kalkınmalarını desteklemek amacıyla bazı projeler geliştirdiklerini ifade etti. Bu projelerle vatandaşlara ek istihdam alanları oluşturduklarını dile getiren Bakan Eroğlu, orman alanlarında yürütülen faaliyetlerde de orman köylülerini işçi olarak çalıştırdıklarını, bu tür projeleri çeşitlendirerek devam ettireceklerini vurguladı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orman Genel Müdürlüğü Veysel Eroğlu Mersin Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title