Haberler

Orman Kadastrosu Çalışmaları

Tapu ve Kadastro ile Orman Genel Müdürlükleri arasında imzalanan protokolle başlatılan orman kadastrosu çalışmaları devam ediyor Pilot uygulama olarak Manisa, İzmir ve Aydın'daki 454 birimde orman kadastrosu yapılması için bu ay içinde çalışma başlatılacak.

Tapu ve Kadastro ile Orman Genel Müdürlükleri arasında imzalanan protokolle başlatılan orman kadastrosu çalışmaları devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, protokolle, 3402 sayılı Kadastro Kanunu kapsamında, henüz gerçekleştirilmeyen orman kadastroları tamamlanarak, orman sınırları belirlenecek.

Kültür arazisi olması nedeniyle, çalışma sonucunda orman sınırları dışında kalan eski tapulu ya da tapusuz taşınmazların da kadastrosu gerçekleştirilecek.

Bu çerçevede, 5 bin 720 mahalle ve köy birimde kadastro yapılacak. İlk etapta Manisa, İzmir ve Aydın'da pilot uygulamayla 454 birimde orman kadastrosu tamamlanacak. Pilot illerdeki çalışmalara bu ay içinde başlanacak.

Çalışmalar kapsamında, daha önceki kadastro veya tapu faaliyetleri sırasında tespit dışı kalan yerlerin de orman kadastrosu yapılacak. Orman olmadığı gerekçesiyle orman dışında kalan eski tapulu ya da tapusuz taşınmazlar ise kadastronun ardından tapuya bağlanacak. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Aydın İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title