Haberler

Orman İçi Sulara 6,3 Milyon Yavru Alabalık Bırakıldı

Güncelleme:

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü,bugüne kadar 6 milyon 326 bin yavru alabalığı orman içi sularla buluşturdu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, bilinçsiz ve aşırı avlanma sonucu nesli tehlike altına giren kırmızı benekli alabalıkların çoğaltılması amacıyla bugüne kadar 6 milyon 326 bin yavru alabalığı orman içi sularla buluşturdu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Rize 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesinin 2005 yılında uygulamaya konulduğunu belirtti.

Projeyle orman içi suların balıklandırılması ve orman köylüsünün sosyoekonomik yönden kalkındırılmasının hedeflendiğini ifade eden Bulut, doğal alabalık türlerinin üretimi ve üretilen bireyler ile orman içi su kaynaklarındaki alabalık popülasyonlarının üst düzeye ulaştırılması, biyolojik çeşitliliğin korunmasının amaçlandığını dile getirdi. Bulut, çalışmayla ayrıca, bozulan alabalık habitatlarının iyileştirilmesi sonucu amatör ve sportif olta balıkçılığının geliştirilmesi ve orman köylüsünün sosyoekonomik yönden kalkındırılmasının da amaçladıklarını söyledi.

Proje kapsamında 2006-2011 yılında Artvin, Ardahan, Giresun, Trabzon, Bolu ve Rize'deki dere, göl ve göletlerden anaç balıklar yakalanarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı Rize 12. Bölge Müdürlüğüne bağlı Trabzon Şube Müdürlüğü Maçka-Altındere Alabalık Üretme ve Yetiştirme İstasyonu'nda yavru üretildiğini anlatan Bulut, şöyle devam etti:

"Başlangıçta 6 ildeki dere ve göllerden alınan anaç balıklarla üretime başlanmış ve 2013 yılı sonu itibarıyla çalışılan il sayısı 20'ye, dere ve göl sayısı da 47'ye çıkarılmıştır. Maçka-Altındere Alabalık Üretme ve Yetiştirme İstasyonu'nda 2013 yılında üretilen 3 milyon 72 bin alabalık yavrusu orman içi su kaynaklarına yerleştirilmiştir. Böylece projenin başlangıcı olan 2005 yılından bu yana. Bölge Müdürlüğümüzce orman içi su kaynaklarına 6 milyon 326 bin alabalık yavrusunun salımı gerçekleştirilmiştir."

Proje kapsamında çalışmaların yıl içerisinde devam edeceğini kaydeden Bulut, "2014 yılında salımı yapılacak yavru balıkların üretimi için Kasım 2013'de başlayan sağım işlemleri 15 Şubat 2014 itibarıyla bitirildi. 1 milyon 250 bin yumurta sağıldı. Bu yumurtalardan elde edilecek tahmini 1 milyon 200 bin alabalık yavrusu ile 2014 yılı balıklandırma çalışmalarımız devam edecek" dedi. - Artvin

Kaynak: AA / Güncel

Milli Parklar Genel Müdürlüğü Mustafa Bulut Artvin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title