Haberler

Orman Genel Müdürlüğü'nün Kuruluşunun 175. Yıl Dönümü

Erzurum Orman Bölge Müdürü Çetiner: "Envanterlere göre, 1970'li yıllarda 20,2 milyon hektar olan orman varlığımız, gayretli çalışmalar sonucu 2010'lu yıllarda 21,7 milyon hektara ulaşmıştır"

Erzurum Orman Bölge Müdürü Muhammet Salih Çetiner, 1970'li yıllarda 20,2 milyon hektar olan orman varlığının gayretli çalışmalar sonucu 21,7 milyon hektara ulaştığını bildirdi.

Çetiner, sosyal tesislerde düzenlediği basın toplantısında, Orman Genel Müdürlüğü'nün kuruluşunun 175. yıl dönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek, arazöz ve diğer araçlarla konvoy düzenleyerek vatandaşı selamlayacaklarını söyledi.

Program kapsamında doğa yürüyüşü de yapacaklarını anlatan Çetiner, "Orman Genel Müdürlüğü, ülkemizde 27 orman bölge müdürlüğü, 218 orman işletme müdürlüğü, bin 340 orman işletme şeflikleri, orman fidanlık müdürlükleri, ormancılık araştırma enstitüleri, ağaçlandırma ve toprak muhafaza şeflikleri ve orman kadastro komisyon başkanlıkları ve yaklaşık 40 bin personeliyle hizmet veriyor" diye konuştu.

Çetiner, tüm dünyada ülkelerin orman varlıkları azalırken, Türkiye'nin orman varlığını her geçen gün artırdığına dikkati çekerek, "Envanterlere göre, 1970'li yıllarda 20,2 milyon hektar olan orman varlığımız, gayretli çalışmalar sonucu 2010'lu yıllarda 21,7 milyon hektara ulaşmıştır" ifadelerini kullandı.

"Alo 177"

Vatandaşların muhtemel orman yangınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulunan Çetiner, "Yangın mevsimine girmiş bulunuyoruz. Ormanlarımız yanmasın, geleceğimiz kararmasın. Vatandaşımız, bilhassa piknik yerlerinde ateşin söndüğünden emin olarak, bölgeden ayrılsınlar. Karşılaştıkları orman yangınlarında 'Alo 177' ücretsiz orman yangın ihbar hattını arasınlar" dedi.

Çetiner, bölge müdürlüğü olarak yeşil bir Erzurum için ağaçlandırma çalışmalarını hızla devam ettirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Her yıl 15 milyon fidan üretiyoruz. Erozyon kontrol çalışmalarımız devam ediyor. Mera ıslah çalışmalarımız devam etmekte. Halkımıza Or-Köy kredileri vermekteyiz. Okullar hayat bulsun kapsamında, okul bahçeleri, cami bahçeleri ve mezarlıkları ağaçlandırmaktayız. Halka ücretsiz fidan dağıtıyoruz. Karayolu kenarlarında ve üniversite kampüsünde ağaçlandırma yapmaktayız. Gelir getirici tür kapsamında ağaçlandırma çalışmaları yapılmaktadır. Yabanıl meyve ağaçlarını aşılamaktayız. Orman köylüsüne istihdam sağlıyoruz."

Çetiner, 23 Temmuz Erzurum Kongresi Hatıra Ormanı da oluşturacaklarını sözlerine ekledi.

Basın toplantısının ardından, Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü'nden arazöz ve diğer araçlarla konvoy düzenlendi. - Erzurum

Kaynak: AA / Yerel

Orman Genel Müdürlüğü Salih Çetiner Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title