Haberler

Orman Bölge Müdürü Ziya Polat'tan Yangın Uyarısı

Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, yaz aylarında artan sıcaklardan ve insanların dikkatsizliğinden dolayı oluşabilecek yangınlar hakkında uyarılarda bulundu.

Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, yaz aylarında artan sıcaklardan ve insanların dikkatsizliğinden dolayı oluşabilecek yangınlar hakkında uyarılarda bulundu.

Orman yangınlarının yüzde 94'ünün insanların dikkatsizliğinden kaynaklı olduğunu söyleyen Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, vatandaşlardan duyarlı olmalarını istedi. Yaz aylarında sıcaklarında artış göstermesiyle yangın mevsimine girildiğini ifade eden Ziya Polat, "Yangın mevsimi son dönemde yağışlı geçtiğinden dolayı ötelenmiş olsa da bu Haziran ayından itibaren yangın mevsimi başlıyor. Bizimde zor şartlarda oluşturduğumuz, büyük emekler verdiğimiz, yeşil alanlarımızın yok olmaması için hep birlikte kamu kurum kuruluşlarımızla birlikte iş birliği yapmamız gerekiyor. Biliyorsunuz burada çıkan bütün orman yangınlarının yüzde 94'ü insanlarımızın dikkatsizliği sonucu çıkan yangınlardır. Bu anlamda bütün Elazığlı hemşirelerimizden, vatandaşlarımızdan talebimiz. Bu yangın mevsiminde dikkatli olmaları, mangal yakarken veya yolda yürürken, sigara içerken, cam şişeleri atarken dikkatli olmaları gerekir. Yangınların çoğu sigara izmaritlerinden veya insanlar yolda yürürken, anız tarlasında çalışırken, bahçe temizliğindeki otları yakarken veya sigara içerken sigarasını söndürmeden atması sonucu yangınlar meydana geliyor. Bu yangınlar bir afettir. Hem oradaki bütün canlıyı, hem de büyük emekle oluşturduğumuz zor şartlarda oluşturduğumuz orman varlığımızı yok etmektir" diye konuştu.

"YEŞİL ALANLARIN YOK OLMASIYLA KÜRESEL ISINMA MEYDANA GELİYOR"

Vatandaşlara bazı uyarılarda bulunan Polat, "Biz tüm insanlarımızdan, tüm Elazığlı hemşehrilerimizden daha dikkatli olmaları en ufak bir olayda Alo 156'yı arayıp bizleri bilgilendirmeleri veya 110'u belediye itfaiyeyi aramaları hepimiz için önemlidir. Geleceğimiz için önemlidir. Çünkü bu yeşil alanlarımız yok olmasıyla küresel ısınma meydana geliyor. Küresel ısınmayla birliktede iklim değişimleri, iklim değişimleriyle birlikte insanlığın sonu, felaketine doğru sürükleniyoruz. Bu anlamda tüm vatandaşlarımızdan duyarlık bekliyoruz. Çünkü geçen sene 50'ye yakın irili ufaklı yangınımız çıktı. Çok büyük ormanlık alanımızı yangına vermedik ama bu vermeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Şu gördüğünüz az da olsa büyük emeklerle oluşmuş ağaçlandırma sahamızın, ormanlık alanlarımızın gidip gölgesinde oturduğumuz ağaçların yok olmaması için hep birlikte duyarlı olmamız gerekiyor. Hem kendimiz açısından hem çocuklarımız açısından dikkatli olmamız gerekiyor" dedi. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Elazığ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title