Haberler

Orman Bakanlığı'ndan Bursa'ya 210 Milyonluk Yatırım

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 28 adet tesis ile Bursa’ya 210 milyonluk yatırım yaptı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 28 adet tesis ile Bursa'ya 210 milyonluk yatırım yaptı.

Türkiye'nin en büyük yatırımcı kamu kuruluşlarından olan DSİ Genel Müdürlüğü'ne ait 16 tesisin temeli atılırken, 12 tesis ise hizmete açıldı. gerçekleştirildiOrman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yatırmalar hakkında bilgi veren Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "Temeli atılacak ve açılışı yapılacak 28 adet tesisin arasında 1 adedi baraj, 2 adedi içme suyu tesisi, 7 adedi gölet, 2 adedi gölet ve sulaması, 9 adedi sulama, 1 adedi ulaşım yolu ve drenaj, 6 adedi taşkın koruma tesisi bulunmaktadır. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nce inşa edilecek ve açılışı yapılacak yaklaşık 210 Milyon liraya mal olacak 28 adet tesis ile 149 Bin 210 dekar zirai arazi sulanacak, 413 dekar ve 5 mahalle taşkınlardan korunacak. Gemlik İlçesi ve sahil şeridindeki yerleşim yerlerine yılda 19 milyon metreküp içme ve kullanma suyu sağlanacak. Gemlik İçmesuyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisi ile Gemlik İlçe merkezi ile Küçükkumla, Büyükkumla, Karacaali, Narlı, Gençali, Kurşunlu ve Umurbey yerleşim yerlerine yılda 19 milyon metreküp içme ve kullanma suyu sağlanacak" dedi.

Yatırımların Bursa'nın dört bir yanına yapıldığını anlatan Karaloğlu, "Karacabey Yeşildere Barajı ile Karacabey İlçesi Yeşildere, Yenice, Emre, Obaköy, Çavuşköy, Yeni Ziraatli ve Danişment Mahallelerine ait sulanabilir tarım arazilerinin 3 bin 885 hektarlık kısmının sulu tarıma kavuşturulacak. Babasultan Barajı Sulaması ile İnegöl İlçesi ve ilçeye bağlı 27 adet mahallede 41 bin dekar zirai arazi sulanacak. Mustafakemalpaşa Döllük Sulaması ve Devecikonağı Pompaj Sulaması ile Döllük Köyü ve Devecikonağı Köyü sınırları dahilinde toplam 14 bin 200 dekar zirai arazi sulanacak. Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenerek başlatılan 'GÖLSU, 1000 Günde 1000 Gölet ve Sulama' projesi kapsamında inşa edilecek olan Keles Dağdibi Göleti Sulaması, Kestel Nüzhetiye Göleti ve Sulaması, Büyükorhan Barajı Sol Sahil Pompaj Sulaması, Yenişehir Çiçeközü Göleti Sulaması, Büyükorhan Aktaş Göleti ve İznik Derbent Göleti ile toplam 33 bin 330 dekar zirai arazi sulanacak. 5 adet taşkın koruma projesi ile 5 mahalle ve 323 dekar arazi taşkınlardan korunacak" şeklinde konuştu.

Açılışı yapılan tesisler şunları: Osmangazi Büyükdeliller Kızılkaya Göleti ve Sulaması, Keles Sorgun Göleti Sulaması, Orhaneli Göynükbelen Göleti Sulaması, Orhaneli Söğüt Göleti Sulaması, Nilüfer Güngören Göleti Sulaması, Kestel Ağlaşan Kayacık Göleti, Yenişehir Fethiye Göleti, Kestel Gözede Göleti, İnegöl Çavuşköy Göleti, Orhaneli Altıntaş Göleti, Boğazköy Barajı Sol Sahil Tarım Arazilerine Ulaşım Yolu ve Drenaj İşleri ve Keles Kıranışıklar Köyü Şahinbaba Deresi Islahı projesi. 12 yatırımla birlikte 21 bin 830 dekar zirai arazi suya kavuşurken, 1 mahalle ve 90 dekar arazi taşkınlardan korunmuş olacak. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Münir Karaloğlu Gemlik Keles Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title