Haberler

Orman Bakanı Eroğlu: "Kılıçdaroğlu'na Afyonkarahisar'da Kese, Sabun Dinlenirsin' Dedim"

Referandum çalışmaları kapsamında İzmir'e gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Menderes Belediyesi'ni ziyaretinin ardından ilçedeki dere ıslah çalışmalarının temel atma törenine katıldı. Bakan Eroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun anayasa değişikliği teklifini okumadığını öne sürerek, "Bir arabada iki direksiyon olsa her seferinde tepetaklak olur. Biz direksiyona tek kişiyi oturtuyoruz. Bunun farkında değil. Kılıçdaroğlu'na, 'dinlen' dedim, Afyonkarahisar'da kese, sabun dinlenirsin dedim" diye konuştu.

Menderes ilçe merkezi ile Dereköy, Görece, Özdere ve Gümüldür mahallelerindeki 13 dere üzerinde toplam 17 kilometre uzunluğunda kanal ve 4 menfezin inşa edileceği projenin açılışı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımı ile gerçekleştirildi. Eroğlu'nun yanı sıra törene, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, DSİ Genel Müdürü İsmail Üzmez ve çok sayıda Menderesli katıldı. Törende konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, "Bugüne kadar bakanımızı ne zaman ziyaret ettiysek, ne istediysek 'evet' dedi. Özdere'ye gölet dedik 'tamam' dedi, Gümüldürdür'de çiftçinin sulama sorunu var gölet dedik tamam dedi, Ataköy göleti dedik evet dedi, hayvan barınağı dedik tamam dedi. Ne istediysek bizi kırmadı hep evet diyerek bize destek verdi. Çevre yolundan geçerken derelerimizin ne halde olduğu görülüyor, ilçemize yakışmıyor. Bakanımıza söyledik, 13 milyon yatırımla bu ıslah projesini hayata geçiriyorlar" dedi.

"3 MİLYAR 650 MİLYON FİDAN DİKTİK"

İzmir'in yatırıma ihtiyacı olduğunu belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "İzmir Ege'nin dünyaya açılan kapısı, biz de onun için elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. 80 yılda yapılanın 10 katını biz yaptık. Şuana kadar 3 milyar 750 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Cumhurbaşkanımız 6 hedef gösterdi. Bunlardan biri orman mahalle ve köylerine her türlü desteği verin diye talimat verdi. 5 bin gelir getirici ormanla 2019 yılı sonuna kadar tamamlayacağız. 2 bin 500'ü aştık. Geri kalanını da 2019 yılına kadar tamamlayacağız. Ne kadar fidan isterseniz o kadar fidan vereceğiz. İzmir'i özellikle Menderes'i çiçek gibi yapmaya söz veriyoruz" dedi.

"AFRİKA'YA SU GÖTÜRDÜK"

İzmir'in neredeyse her ilçesinde en az 3 tane mesirelik alan ilan ettiklerini söyleyen Eroğlu, şöyle konuştu:

"Menderes Belediyesi' de istedi, size de tabiat parkı veriyoruz. Sağ olsun, Birleşmiş Milletler beni düşünmüş 21 Mart'ı Dünya Orman Günü, 22 Mart'ı Dünya Su Günü, 23 Mart'ı Dünya Meteoroloji Günü ilan etmiş topluca kutluyoruz. 2,5 milyar insan yeterli miktarda sağlıklı suya erişemiyor. 1,5 milyar insan tamamen susuz. Bu beni çok üzüyor. Geçmişte Türkiye'de susuzluk vardı. İstanbul'da 1994 önce, cumhurbaşkanımız belediye başkanı olmadan önce haftada 1 su verilirdi. İnsanlar haftada bir gün su gelsin saati belli olsun diyorlardı. İstanbul'un su meselesi çözülmez diye bir anlayış vardı.Bunu çözmek bana nasip oldu, 2071 yılına kadar İstanbul ve Türkiye'nin su sıkıntısını çözdük. 2014'te İzmir tamamen susuz kalacaktı. Biz Manisa Gördes'te baraj ilan ettik. İçinden TIR geçen tünellerle İzmir'e su getirdik. Sadece Türkiye'de 81 şehirde bu meselesini çözmekle kalmadık. Şuanda üzüntüm Afrika'da susuzluk çeken insanlar. Görüntüler beni o kadar üzüyor ki. Afrika'ya su götürdük ama sadece 1 milyon 750 bin kişiye su verebildik."

"YOLLAR AFYON KAYMAĞI GİBİ"

Menderes Belediyesi'nin hayvanlar için bakım merkezi istediğini söyleyen Eroğlu, "Biz de modern bir tesis kuruyoruz. Aşılama, küpeleme, bakımı yapılacak. Parası da bizden. Daha önce İzmir kendi başının çaresine baksın diye unutulmuş bir ildi. Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakan olduğu dönemde, küçük Menderes'te tesis yok. 'Gidecek ve İzmir'in bütün sorunlarını çözeceksin' dedi. Küçük Menderes'te Beydağ Barajı'nın temeli atılmış ama 15 yıldır duruyor. Beydağ Barajı, Seferihisar, Menderes'te sulama barajı yaptık" dedi. İstanbul- İzmir Otoyolu'nun 8 milyar dolar maliyetle hayata geçirildiğini söyleyen Eroğlu, "Hasretle beklediğimiz, Kemalpaşa İzmir arasında Belkahve Tünelleri'ni açtık. Otoyol kısa zamanda bitecek. Ankara Afyon İzmir karayolu bitirildi. Ben Afyon kaymağı gibi olmuş yollar diyorum. Hızlı tren de bitiyor, Ankara ile İzmir'i hızlı trenle bağlayacağız. Çandarlı limanı da bitiyor, İzmir ihracatın, ormancılığın, teknolojinin üssü olacak" dedi.

"KILIÇDAROĞLU, REJİMDEN BAHSEDİYOR, ONU BIRAK GIDA REJİMİNE BAKALIM"

Ataköy, Menderes Özdere, Menderes Gümüldür barajlarının ardından 4. baraj daha yapmayı planladıklarını açıklayan Eroğlu, "Şuana kadar 5 bin 600 dekar sulamaya açıldı. Bir de yeraltı suyu sulamaları var bunları tamamlayacağız. Dere ıslahı çok önemli. Dereleri çiçek gibi yapmak istiyoruz. Her iki yanında yeşil alan, bisiklet, yürüyüş, koşu yolları. Artık çok iyi besleniyoruz Türkiye olarak, rejim yapmamız lazım. Kılıçdaroğlu, rejimden bahsediyor, onu bırak gıda rejimine bakalım. Çiçek ve ağaçlar bizden, bisiklet ve koşu yolu Menderes Belediyesi'nden. Orköy desteklerini vereceğiz. Bu çok önemli. Daha önce ormana girmek yasaktı. Bir çalı çırpı yükleseniz traktöre el koyardık. Artık devlet ormanından millet ormanına geçtik. Bu delice zeytinlerini keseceğiz mahkeme kararı var dediler. Yüzde 80'i zeytin olabiliyor. Yüzde 20'si kesilip farklı ağaçdikilecek. Bu zeytinleri aşıladık. Mahalle içinde kura çekerek dağıtacağız" dedi.

İZMİR'E POZİTİF AYRIMCILIK

İzmir'e pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirten Eroğlu, "Barajları, yolları biz yapıyoruz. Zeytin, ceviz, badem ne gerekiyorsa biz dikeceğiz, 3 yıl bakım masrafı bize ait. Zeytini toplayıp satmak 49 yıl sizin. Edirne'de 49 yıl az değil mi dediler. Ben de bir sandığa mektup koydum. Gelecekteki bakanı ben eski bir bakan olarak 49 yıl uzattım sen de 49 yıl uzat dedim. Böylece 49+49 olarak uzattık. İzmir'de destan yazacağız. 82 içme suyu tesisi, atık su tesisleri, 48 baraj ve gölet, 52 sulama tesisi, 90 dere ıslağını biz yapacağız. Ağaçlandırmada, 2 şehir ormanı, bal ormanı ve ormanda 76 mesirelik yer kuracağız. Bir hanım efendi terapi ormanı için Tayland'a gidiyorum dedi. Balçovada, dünyanın en güzel terapi ormanı var, lütfen Balçova'ya gidin ve sabah güneş yaparken orada yürüyün. Terapi ormanı var, çocuk ormanı var, çocuklarınızla gidin" dedi.

^"KILIÇDAROĞLU'NA DİNLEN DEDİM"

Menderes Belediye Başkanı'nın "Bakanımız ne istesek evet diyor" sözlerine atıfta bulunan Bakan Eroğlu, "16 Nisan'da da bizim sizden talebimiz var. Avrupa boşuna mı 'hayır' diyor. Evet çıktığı zaman Türkiye küresel bir güç olacak. Almanya, Hollanda 'hayır'cıları yanına aldı, PKK, PYD, FETÖ terör örgütleri 'hayır' diyor. Türkiye 'evet' deyince istikrar olacak. 1923'ten günümüze 65 hükümet gelmiş. Hükümet başına 1,5 yıl bile değil. 16-17 ayda büyük projeler yapılamaz. Artık istikrar olacak, güçlü büyük Türkiye olacak. Erdoğan ile Yıldırım arasında su sızmıyor. Ama önceden öyle değildi. Kavgalardan kriz çıkıyordu. Bir anayasa fırlatmayla 22 banka battı, 70 sente muhtaç olduğumuz günleri gördük. Bu coğrafyada ayakta kalmanın yegane yolu güçlü olmaktan geçiyor. Bu yüzden Büyük Türkiye, güçlü Türkiye için hep birlikte kararımız 'evet' dedi. Küresel güç Türkiye için, gençlerimizin istikbali için 'Evet' diyeceğiz. Kılıçdaroğlu buranın milletvekili ama bir söylediği bir söylediğini tutmuyor. Yeni sistemde Cumhurbaşkanı başka partiden, Başbakan başka partiden olursa kavga olur diyor. Kendisi anyasayı okumamış. Bir arabada iki direksiyon olsa her seferinde tepetaklak olur. Biz direksiyona tek kişiyi oturtuyoruz. Bunun farkında değil. Kılıçdaroğlu'na, dinlen dedim, Afyonkarahisar'da kese, sabun dinlenirsin dedim. Batı, Türkiye'nin ayak seslerini duyduğu için hayır diyor. İzmir hep siz bizden talep ediyorsunuz evet diyoruz şimdi 'evet' deme sırası sizde, tek millet, tek vatan, tek bayrak için 'evet' diyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından Bakan Eroğlu, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, DSİ Genel Müdürü İsmail Üzmez birlikte temel atma törenini gerçekleştirdi. Törende ayrıcı gelir getirici türler sertifika dağıtımı için kura çekimi de gerçekleştirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu Menderes Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title