Haberler

Süt Koyunculuğu Kredisi Töreni Yapıldı

Güncelleme:

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ORKÖY Destekli Süt koyunculuğu kredisi töreni düzenlendi.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ORKÖY Destekli Süt koyunculuğu kredisi töreni düzenlendi.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ORKÖY destekli süt koyunculuğu projesi kapsamında 32 aileye süt koyunculuğu kredisi verilirken, koyunlar da hak sahiplerine törenle teslim edildi.

Beycuma Beldesi düğün salonunda düzenlenen törene, Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Orman Bölge Müdürü Musa Çelebi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu, Ziraat Odası Başkanı Hasan Kabarık, TTK yönetim kurulu üyesi Salih Erbay, Damızlık Koyun Meçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Aziz Karakurt ile vatandaşlar katıldı.

Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Damızlık Koyun Yetiştiricileri Birliği Başkanı Aziz Karakurt yaptığı konuşmada, "2011 yılında kurulduk. Kuruluş aşamasında 6 bin 500 civarında koyun ve keçimiz vardı. Yapmış olduğumuz proje ile 900 koyun, 900 koç daha buna ekleniyor. Bu gibi projelerin olması ilimiz açısından küçükbaşın ilerlemesine vesile olacaktır" dedi.

Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu da konuşmasında, "Hayvancılık sektöründe Zonguldak belki ihtiyacını karşılayamamaktadır. Ancak küçükbaş hayvancılığımızı biraz daha arttırabilmek için böyle bir çalışma yapıldı. Büyükbaş hayvancılıkta gerçekten Orman Bölge Müdürlüğü nezdinde, bizimde katkılarımız ve görüşmelerimiz çerçevesinde 900 tane daha koyun beldemize girmiş oldu. İnşallah hayvancılığı bu bölgede biraz daha arttırabilirsek beldemizde bu tür faaliyetlere geçmesine ve iş imkanı nezdinde biraz daha katkıda bulunacağımızı düşünüyorum. Ben buradan bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve bu projenin hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Musa Çelebi de proje hakkında bilgi vererek, "ORKÖY kapsamında yapılan faaliyetler ne kadar İl Tarım Müdürlüğü kapsamına girse de hem İl müdürümüzle yaptığımız ikili ilişkilerimiz hem de yaptığımız işlerin birbirinin içine geçmesi dolayısıyla özellikle Tarım Müdürlüğünü ilgilendiren konularda müdürümüzle istişare halinde beraber yürütmeye çalışıyoruz. Bugün süt koyunculuk konusunda beraber bir çalışma yapıyoruz. İleriki aşamalarda ceviz, kestane, balla ile ilgili planlarımız var. Orman köylüsünün hangi sıkıntısı varsa o konuda Orman Genel Müdürlüğü koşmak zorunda. Süt koyunculuğunda bu yıl ilk defa verdiğimiz kredinin yüzde 25'inin hibe oldu. Yüzde 75'i de ilk senesi ödemesiz 5 yıl geri ödeme söz konusudur. ORKÖY'ün hedefi köylümüzün sosyal ve ekonomik yönden kalkınmasını sağlamaktır. Hep söylüyoruz. Köylerimizde insan kalmadı. Bizim hedefimiz hem köyler boşalmasın ve köyde insanlarımız yaşasın. Hem de refah seviyesi yüksek olsun. Bu projenin herkese hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Törende daha sonra konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik de konuşmasında "Bu bölgede 11 ay yeşillik var. Yani bedava kaba yem var. Bu kaba yemin bir şekilde değerlendirilmesi lazım. Bunun içinde küçükbaş hayvancılığın teşvik edilmesi lazım. Birlikte böyle bir proje oluşturuldu ve bu aşamaya gelindi. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu sayıyı her geçen gün arttırıp 25 bin olan ilimizin küçükbaş sayısını 50 bin, 100 bine ulaştırmaya çalışıyoruz. Bunu hedefledik, inşallah bunu başaracağız. Projenin herkese hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Ardından konuşma yapan Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç ise "Sosyal devlet olmanın gerektirdiği Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak kurulduğu günden bu güne gelen yardımlaşma, dayanışma, birbirine yardım etme anlayışına her zaman yer vermişizdir. Biz Türkler sadece sosyal, sosyal ekonomik alanda değil kültürel anlamda da yardımlaşmayı her zaman önem ve değer vermişizdir. Zonguldak merkez için bu projenin bir adım olmasını diliyoruz. Bu yaptığımız proje diğerlerine de örnek olur. Bu projede koyun iyi olmuş, koyun kentte göçü durduran unsurlardan biridir. Bu işi yapan arkadaşlarımızın başarılı olmasını diliyorum. Projenin hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Ayrıca projede, Zonguldak dahilinde ORKÖY desteği ile 2013 yılında 32 aileye süt koyunculuğu kredisi verilmesinin planlandığı belirtildi.

Yapılan konuşmaların ardından koyun almaya hak kazanan vatandaşlara törenle koyunları teslim edildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ekrem Aylanç Necmi Çelik Musa Çelebi Zonguldak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title