Haberler

    Origami Sanatından Esinlenen Robot

    Kağıt katlama sanatı Origami örneği gibi duran bu robot, gelecekte portatif nesnelerin yolunu açacak.

    Kağıt katlama sanatı Origami örneği gibi duran bu robot, gelecekte portatif nesnelerin yolunu açacak.

    Harvard Üniversitesi öğrencisi Samuel Felton'un icadı olan robot, ilk bakışta bir parça kesik karton gibi duruyor. Felton pilleri bağlayıp çalıştırdığında, robotun parçaları ısınıyor ve şekil değiştirmeye başlıyor. Kısa sürede kendi kendine katlanıp dört adet bacak oluşturuyor ve yürümeye başlıyor.

    Felton bu çalışması için, her türlü malzemeyi kullanarak, kısa sürede ucuz robotlar üretme amacı ile yola çıktıklarını söylüyor. Origami sanatından etkinlendiğini belirten Felton, bu türden bir teknolojinin gelecekte Ay ve Mars görevleri için kullanılabileceğini düşünüyor. Bu mantıkla robotlar fazla yer kaplamayacak ve gerektiğinde kendi kendilerine çalışıp görevlerine başlayabilecekler.

    Bu türden yenilikçi katlanabilir robotları belki IKEA mobilyalarına benzetebiliriz. IKEA mobilyaları depodan aldığınızda ince, uzun ve dar paketler halindedir ama biraz uğraşma ile sandalye, masa veya kitaplığa dönüşürler. Tabii Felton'un kulandığı malzeme kağıt değil ama çoklu katmanlardan oluşan bir karton türü. Ayrıca özel ve esnek bir devre kartı ve bir çeşit plastik levha kullanıyor.

    Origami robotun montajı her ne kadar zaman alsa da, günümüzde piyasada bulabileceğimiz her türlü robottan daha kolay ve ucuza geliyor. Bu konseptin gelecekte uzay görevlerinde çalışacak robotlar haricinde, mobilyalara ve çeşitli portatif nesnelere de uygulanabileceği düşünülüyor.

    Felton'un Origami robotunun ilk tanıtıldığı Science dergisinin web sitesindeki sayfayı buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

    The post Origami Sanatından Esinlenen Robot appeared first on Silikon Vadisi TV.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Harvard Üniversitesi Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title