Haberler

Orhangazi Sinekten Arındırılıyor

Orhangazi Belediyesi, yaz aylarının kabusu olan Karasinek ve sivrisinek ile mücadele için çalışmalarına başladı.

Orhangazi Belediyesi, yaz aylarının kabusu olan Karasinek ve sivrisinek ile mücadele için çalışmalarına başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü ekiplerinin Orhangazi Belediyesi'nin destekleri ile başlattığı mücadele vatandaşın yüzünü güldürdü. Görevliler ile bir araya gelen Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan yetkililerden konuyla alakalı bilgi alış verişinde bulundu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürü Barbaros Cihangir, Orhangazi'de daha önceden yapılan çalışmalarda karasinek ve sivrisinek üreyen merkez yerlerin belirlendiğini söyledi. Cihangir, "Düzenlenen çalışmalara göre 800 sivrisinek kaynağı, bin 1100 konteynır yani kara sinek üreme merkezi, 150 ahır gübrelik yer tespit edildi. Bu alan merkezli yürütülecek olan çalışmalarda, zehirleme işlemleri yapılacak. Atık araç lastiklerin içerisinde biriken sular bir ilçenin başına musallat olacak kadar yeterli düzeyde sivrisinek üretebilir. Bizler bu bilincin yer edebilmesi için öğrencilere yönelik eğitimler düzenliyoruz. Bu kapsamda Orhangazi'de 300 öğrenciye eğitim verdik" diye konuştu.

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ise, "Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Orhangazi Belediyesi olarak her zaman desteklerimizi göstereceğiz. Bu çalışmalarda ortak payda hizmet aşkıdır. Bizler bu yolda çalışmalarımızı sürdürürken sizlere detek olacağız" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Çağlayan konuşmasının ardından tulum giydi. Tulumba ile ilaçlama yapan Başkan Çağlayan, bir çöp tenekesini sineklerden arındırdı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orhangazi Belediyesi Neşet Çağlayan Cihangir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title