Haberler

Orhangazi Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: 27 Mayıs 1960'da Bu Milletin İradesine Darbe Yapıldı

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: 27 Mayıs 1960'da bu milletin iradesine darbe yapıldı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Bursa'nın Orhangazi ilçesinde katıldığı açılış töreninde bugünün 27 Mayıs olduğunu hatırlatıp, "27 Mayıs 1960'da da bu milletin iradesine, hayalleriyle ve umutlarına darbe yapıldı.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: 27 Mayıs 1960'da bu milletin iradesine darbe yapıldı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Bursa'nın Orhangazi ilçesinde katıldığı açılış töreninde bugünün 27 Mayıs olduğunu hatırlatıp, "27 Mayıs 1960'da da bu milletin iradesine, hayalleriyle ve umutlarına darbe yapıldı. Bu milletin milli iradesinin temsilcileri idam edildi, katledildi. ve o güne ne yazık ki 'Hürriyet ve Anayasa Bayramı' diye de milletin iradesiyle alay edilir gibi bugün utanç duyduğumuz o sıfatları işlediler veya o sıfatları verdiler" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu seçim bölgesi Bursa'daki çalışmalarını Orhangazi ilçesi'nde katıldığı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin ek hizmet binası ile BEBKA desteğiyle yürütülen 'Sizinleyiz" projesi kapsamındaki spor salonunun temel atma törenine katılarak sürdürdü. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törende konuşan Müezzinoğlu, "Bugün 27 Mayıs. 27 Mayıs 1960'da da bu milletin iradesine darbe yapıldı. Bu milletin hayalleriyle umutlarına darbe yapıldı. Bu milletin milli iradesinin temsilcileri idama götürüldü, İdam edildi, katledildi. ve o güne ne yazık ki 'Hürriyet ve Anayasa Bayramı' diye de milletin o iradesine alay edilir gibi bugün utanç duyduğumuz o sıfatları işlediler. veya o sıfatları verdiler. Milli iradenin temsilcileri idam edildi. Demokrasinin bu iradenin hukuku katledildi" dedi.

Meslek liselerinin kaderiyle de 28 Şubat'ta oynandığını ifade eden Bakan Müezzinoğlu, "Milli iradeye 28 Şubat'ta, 'Evet ben ne istiyorsam onu yapacaksın. Ben ne istiyorsam onu yapmazsam seni ezer geçerim' dendi. Ama çok şükür ki bin yıl sürecek dedikleri o süreç çok sürmedi. Çok şükür yine bugün meslek liselerimizi, Endüstri Meslek Liselerimizi, İmam Hatiplerimizi yine milletin ve milli iradenin dediği şekilde hizmete koyabiliyoruz" dedi.

Konuşmasında Türkiye'nin en büyük zenginliklerinden birinin de gençliği olduğunu ifade eden Bakan Müezzinoğlu, yapılacak seçimlerde milletin egemenliğini yansıtacak olan sandıklara koşulmasını ve sahip çıkılmasını istedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Hasan BOZBEY/ORHANGAZİ (Bursa), (DHA)-

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Orhangazi Hürriyet Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title