Haberler

Orhangazi'de Köpeklerin Kovaladığı 2 Aylık Yavru Ayı Bulundu

Bursa'nın Orhangazi İlçesi Yeni Gürle Mahallesi'nde, sokak köpekleri tarafından kovalanan ve 2 aylık olduğu belirlenen yavru ayı kurtarıldı.

Bursa'nın Orhangazi İlçesi Yeni Gürle Mahallesi'nde, sokak köpekleri tarafından kovalanan ve 2 aylık olduğu belirlenen yavru ayı kurtarıldı. Bulan kişiler tarafından jandarmaya teslim edilen yavru ayı, Karacabey Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderildi.

Orhangazi'ye bağlı Yeni Gürle Mahallesi'nde yaşayan Ferhat Önez, otomobiliyle evine giderken mahalle girişinde köpeklerin kovaladığı küçük bir hayvanı fark etti. Otomobilden inen Ferhat Önez, köpekleri uzaklaştırdıktan sonra kaçan hayvanın yavru ayı olduğunu görüp otomobiline aldı. Önez'in getirdiği yavru ayı mahallenin de maskotu oldu. Önez'in süt ile beslediği yavru ayı ardından da Jandarmaya teslim edildi.

Orhangazi Jandarma Komutanlığı gözetimine alınan minik ayı daha sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar İkinci Bölge Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi. Yavru ayı görevliler tarafından Karacabey Celal Acar, Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderildi.

SAĞLIKLI

Doğa Koruma ve Milli Parklar 2'inci Bölge Müdürü Yahya Güngör, Karacabey'deki merkezde veterinerler tarafından kontrolden geçirilen yavru ayının 2 aylık ve sağlıklı olduğunu belirterek, ayının sütle beslendiğini söyledi. Ayının annesinin bulunması için Gürle Dağı eteklerinde ekiplerin arama yaptığını da kaydeden Güngör, "Annesi bulursak, yavru ayıyı yanına bırakacağız. Ancak bulamazsak Karacabey'deki merkezde kalacak" diye konuştu. - Orhangazibursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karacabey Orhangazi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title