Haberler

Orhangazi Belediye Meclisi Toplandı

Orhangazi Belediye Meclisi’nin nisan ayı ikinci oturumu yapıldı.

Orhangazi Belediye Meclisi'nin nisan ayı ikinci oturumu yapıldı.

AK Partili Şenol Yelbey ve MHP'li Mehmet Nami Kurucu'nun katılmadığı toplantıda, komisyonlardan gelen raporlar karara bağlandı. Nisan ayının ilk birleşimi meclis üyeleri arasında tartışmalara sebep olmuş, zaman zaman gerginlikler yaşanmıştı. İlk toplantıda birçok karar da oy çokluğu ile alınmıştı. İkinci birleşim ise tam aksine yaklaşımlara sahne oldu. Meclisin muhalefet kanadının görüş bildirirken takındığı ılımlı tavır dikkat çekerken, kararların tamamı da oy birliği ile alındı. Toplantı öncesinde Belediye Başkan Yardımcısı Necmettin Şahin ile CHP'li Meclis üyesi Ş.Çetin Çoklar'ın birbirine sarılarak objektiflere poz vermesi de bir başka gülümseyen kare olarak objektiflere yansıdı.

Toplantıda 10 konuyu karara bağlayan Meclis, Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ile Özel Kalem Müdürlüğü'nün görev, yetki ve çalışma yönetmeliğini oy birliği ile kabul etti. Kamu yararına çalışan İlim Yayma Cemiyeti Orhangazi Şubesi'ne Belediye iş hanından yer tahsisi yapılması ise aylık 50 Lira bedelle kabul edildi.

Meclis, geçen toplantıda İmar Komisyonu'na havale edilen Yeniköy Mahallesi 1/5000 revizyon nazım planı ve 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planlarında plan revizyonu yapılmasını da görüştü. Komisyonun olumlu kararı onandı.

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Muradiye Mahallesi'ne yapılması planlanan alt geçitle ilgili İmar Komisyonu'nun çalışmasını tamamlayamadığı için konunun gelecek meclis toplantısına ertelendiğini açıkladı.

Çağlayan, "Artık ülkemiz bir seçim sürecine giriyor. Şimdiden 7 Haziran seçimlerimizin hem aday arkadaşlarımıza hem bütün siyasi partilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Neşet Çağlayan Orhangazi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title