Haberler

Orhaneli'nde Tarihe İmza Atıldı

Bursa’nın Orhaneli ilçesinde Maden Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları hızlandı.

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde Maden Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları hızlandı. Dağ yöresini ayağa kaldıracak dev proje için seçilen alanda inceleme yapan bakanlık ve çeşitli kurum temsilcileri, görüşlerini bildirerek, sonuç raporunu imzaladı. Sürecin çok hızlı ilerlediğini ifade eden Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı temsilcileri, bundan sonraki aşamanın ise ÇED safhası olduğunu kaydetti.

Orhaneli Maden İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulma çalışmaları kapsamında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü Yer Seçim Komisyonu Orhaneli Kaymakamlığı toplantı salonunda yapılan sunum ve Orhaneli Maden İhtisas OSB yeri olarak teklif edilen Şükriye Kocabelen ve Dede Tepe mevkiinde bulunan 175 hektarlık alanı inceledi. Yer Seçim Komisyonu üyelerinin oluşturduğu sonuç raporuna imzalarını atan Maliye Bakanlığı (Milli Emlak Genel Müdürlüğü), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Bursa Valiliği ( Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı), Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü, Bursa Büyük Şehir Belediye Başkanlığı, BUSKİ ve Orhaneli Belediye Başkanlığı temsilcileri, sürecin hayırlı olmasını diledi.

Orhaneli Kaymakamı Abdulhalim Can, Orhaneli tarihinde en büyük yatırım olarak addedilen OSB'ye destek veren kurumlara teşekkür etti. Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ise, toplantıya katılarak görüşlerini belirten kurum temsilcilerine teşekkür ederek, Orhaneli için milat olan OSB projesi için özellikle Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı temsilcileri Ayşe Arıcan ve Bülent Ayan'a verdikleri destek için minnettar olduğunu belirtti.

Tarih boyunca ekonomik anlamda sıkıntılar yaşayan dağ yöresinin bu dev proje ile makus talihini yeneceğini dile getiren, Tatlıoğlu, OSB ile birlikte başta Orhaneli olmak üzere yörenin ortak problemleri olan sıkıntıların ortadan kalkacağını kaydetti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Organize Sanayi Bölgesi Orhaneli Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Ali Erbaş Arapça biliyor mu, Fransızca biliyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title