Haberler

Orhaneli Maden Osb'de Geri Sayım

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, yaklaşık 5 bin kişinin istihdam edileceği Orhaneli Maden OSB için ilk kazmayı Ramazan Bayramı sonrası vurulacağını söyledi.

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, yaklaşık 5 bin kişinin istihdam edileceği Orhaneli Maden OSB için ilk kazmayı Ramazan Bayramı sonrası vurulacağını söyledi.

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Maden Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek, " Türkiye'de belki ilk defa bir Maden OSB olacak. Orhaneli yeraltı kaynakları tarafından çok zengin, mermer başta olmak üzere tüm madenlerin işlenebileceği bir ilçe. Ham madde olarak işlenebileceği bir organize sanayi kurmak istiyoruz. Bununla ilgili bütün bürokrasi ve siyaset yanımızda bizi destekliyor. Odalar Birliği ile de bu konuları paylaştık. Onlar da yakında raporlarını verecekler" dedi.

5 BİNE YAKIN KİŞİYE İSTİHDAM

Orhaneli Maden OSB'nin çevreye duyarlı bir yapı olduğuna dikkat çeken Tatlıoğlu, "Orhaneli Maden OSB, Türkiye ekonomisine faydalı, çevreye duyarlı, Orhaneli ekonomisini de ayağa kaldıracak. Şuana kadar son rakam 46 fabrika açılacak. Ortalama 100 kişinin çalıştığını düşünürsek, 4 bin 600 kişi istihdam edilmiş olacak. Orhaneli için bu bir milat sayılır. Allah nasip ederse çok yakın süre içerisinde bütün resmiyet tamamlanmış olacak. Seçim yoğunluğu ve Orhaneli Karagöz Festivali'nin ardından Ramazan Bayramı sonrası ilk kazmayı vurmuş olacağız" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ramazan Bayramı İrfan Tatlıoğlu Orhaneli Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title